Начальник штабу однієї з військових частин Миколаївщини незаконно виплатив підлеглим мільйон гривень

Підозра командиру військової частини на Миколаївщині

Посадовець військової частини в Миколаївській області у 2022 році нараховував додаткові виплати бійцям за нібито виконання завдань в зоні бойових дій.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

Зокрема, з липня до березня 2022 року керівник військової частини нарахував виплати 10 підлеглим військовослужбовцям, які не перебували на передовій та за законом не мали б отримувати додаткові кошти.

«При цьому ці особи не перебували у районі проведення бойових дій, а деякі з них взагалі були відсутні на службі без поважних причин», – розповіли деталі в ДБР.

Загалом з державного бюджету було виплачено понад мільйон гривень. Начальник штабу військової частини отримав підозру в недбалому ставленні до служби, що призвело до тяжких наслідків. Посадовцю загрожує до восьми років позбавлення волі. Правоохоронці збираються звертатися до суду, щоб відшкодувати завдані бюджету збитки.В розслідуванні справи бере участь Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Варто додати, це не перший випадок зловживань у військових частинах Миколаївщини. Полковник нараховував виплати військовослужбовцям, які самовільно залишили військову частину.

За вимогами законодавства командир частини зобов’язаний був зупинити виплати військовим, які протягом трьох днів не поверталися до місця служби. Однак, попри це полковник продовжував нараховувати виплати бійцям, які три місяці не з’являлися в частині. Від дій полковника держава зазнала збитків на понад 5 мільйонів гривень.

Посадовця звинуватили в недбалому ставленні до військової служби вчинене в умовах воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, на Одещині командир військової частини вимагав гроші з бійців за відгули. За кожен день відгулу  посадовець вимагав з підлеглих 4 тисячі гривень. Якщо ж військові відмовлялися давати гроші, командир погрожував штучним створенням проблем на службі. та навіть фізичною розправою. Працівникам ДБР вдалося зафіксувати десять випадків одержання хабарів

Раніше повідомлялося, що в Одесі заступник командира військової частини вимагав гроші з підлеглого за невідправлення на передову. Керівництво військової частини вимагало у військовослужбовця хабар, щоб він не потрапив до списку тих, хто підлягає ротації в зону бойових дій. Під час реалізації оперативної інформації правоохоронці затримали підозрюваного «на гарячому».

дбр, зловживання, командир військової частини, кримінальне провадження, миколаїв

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER