Київський прокурор живе у розкішному маєтку котеджного містечка, справою якого займалася його прокуратура

Прокурор Олександр Гуцуляк і його маєток

Олександр Гуцуляк, який відповідає за екологічний напрямок у Київській обласній прокуратурі, живе в котеджному містечку неподалік столиці. Вартість будинку складає в середньому 18 мільйонів гривень.

Про це стало відомо з розслідування Bihus.info, передає Nikcenter.

Котеджне містечко «Вітаград» розташоване в селі Ходосівка всього за декілька кілометрів від Києва. У 2021 році суд арештував земельні ділянки містечка через порушення природоохоронного законодавства. Однак, через рік цей же суд скасував арешт на основі листа Київської обласної прокуратури про недостатність доказів у кримінальному провадженні.

Буквально через пів року після зняття арешту з котеджного містечка тут оселився Олександр Гуцуляк. Прокурор почав проживати у двоповерховому будинку площею 180 квадратних метрів. Ціна маєтку коливається від 18 до 19 мільйонів гривень.

У травні 2023 року Олександр Гуцуляк поповнив свій автопарк новеньким авто – BMW X5 2022 року випуску. Однак, усе майно традиційно записано на батька прокурора. На запитання журналістів, посадовець переконував, що його батько купив лише земельну ділянку і після цього будував маєток. Земля площею 9 соток обійшлася родині Олександра Гуцуляка всього у 200 тисяч гривень.

Будівництво маєтку нібито розпочалося взимку 2023 року, а вже літом прокурор заїхав у нове помешкання. Проте, супутні знімки підтверджують, що маєток був готовий до проживання ще весною 2022 року. Олександр Гуцуляк назвав це «магією».

Дещо інша версія купівлі маєтку у батька прокурора Київської прокуратури. За словами чоловіка, земельну ділянку він придбав у 2021 році, проте не поспішав її оформляти, оскільки мав домовленність з забудовником.

Син про домовленності батька нібито нічого не знав. Чоловік стверджує, що займається бізнесом, доходи з якого дозволяють придбати дороговартісну нерухомість. Однак, журналісти Bihus.info з’ясували, що насправді офіційного заробітку батька прокурора за останні декілька років не вистачило б на маєток під Києвом та авто 2022 року випуску. Окрім будинку батько Олександра Гуцуляка останнім часом придбав також дві квартири в Ірпені та Києві.

Нагадаємо, дружина керівника департаменту кібербезпеки СБУ під час війни стала власницею квартири вартістю понад 20 млн гривень. Журналісти з’ясували, що дружина та матір Іллі Вітюка є власницями нерухомості на 25 мільйонів гривень. При цьому квартиру в елітному житловому комплексі дружина працівника СБУ придбала вже після повномасштабного вторгнення.

автомобілі, журналіст, нерухоме майно, обласна прокуратура, прокурори, розслідування

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER