Дружина керівника департаменту кібербезпеки СБУ під час війни стала власницею квартири вартістю понад 20 млн гривень

Керівник департаменту СБУ Ілля Вітенко

Департамент кібербезпеки СБУ очолює Ілля Вітюк. Нещодавно посадовець отримав від президента звання бригадного генерала. Проте, спосіб життя керівника департаменту СБУ, як виявилося, не відповідає його статкам.

Про це повідомили в «Слідство.інфо», передає Nikcenter.

Журналісти з’ясували, що дружина та матір Іллі Вітюка є власницями нерухомості на 25 мільйонів гривень. При цьому квартиру в елітному житловому комплексі дружина працівника СБУ придбала вже після повномасштабного вторгнення.

Зокрема, Юлія Вітюк в грудні 2023 року купила квартиру в будинку преміум-класу в Печерському районі. Помешкання площею 195 м.кв. має простору кухню-їдальню, кімнати з великими панорамними вікнами та красивими краєвидами на Дніпро та Ботанічний сад.

Вартість квартири у цьому житловому комплексі складає від 1,5 мільйона доларів. Натомість квартира з таким же плануванням без ремонту коштує 21,5 мільйона гривень. Хоча, у своїй декларації Ілля Вітюк оцінив квартиру в 12 мільйонів 800 тисяч гривень, тобто за удвічі нижчою ціною від ринкової.

У декларації за 2021 рік керівник департаменту СБУ вказав річну зарплату – 700 тисяч гривень. На той час його дружина Юлія доходів не мала.

Напередодні повномасштабного вторгнення Юлія Вітюк зареєструвалася підприємцем і в перший рік діяльності змогла заробити 9,5 мільйона гривень. У 2023 році заробітки підприємиці зросли та склали 13 мільйонів гривень. Основним видом діяльності дружини посадовця є діяльність у сфері права. Коментувати свої доходи журналістам жінка відмовилася.

Мати Іллі Вітенка на відміну від невістки підприємництвом не займається, проте володіє нерухомістю в Тернополі, Броварах та Києві. Одна з квартир площею 85 квадратів знаходиться в житловому комплексі на лівому березі столиці.

Її вартість складає приблизно 177 тисяч доларів. Інша квартира розташована в середмісті Києва. Помешкання має дещо меншу площу і ціну – 100 тисяч доларів. Загальна вартість столичних квартир, що належать Наталії Вітюк складає 4 мільйони гривень.

Статки родини зростали пропорційно з кар’єрним просуванням Іллі Вітюка. Водночас в СБУ не побачили нічого підозрілого у великих прибутках сім’ї їхнього працівника.

«Дружина І. Вітюка є приватним підприємцем, чиї доходи та накопичення дозволили придбати відповідний об’єкт нерухомості. Водночас його матір — відомий фахівець у галузі медицини, яка обіймала посади, як у державних, так і у приватних медичних закладах. Ці доходи та власні заощадження дозволили їй інвестувати у власну нерухомість», – відповіли на запит журналістів в СБУ.

Нагадаємо, НАБУ розпочало перевірку керівника АМКУ, який під час війни накупив майна на 70 млн гривень. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрили кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка. Його підозрюють у незаконному збагаченні.

декларації, квартири, нерухоме майно, посадовець, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER