Уряд виділив понад 176 мільйонів на відновлення пошкоджень від підриву Каховської ГЕС

Відновлення водопостачання після підриву Каховської ГЕС

На засіданні Кабінету Міністрів України виділили гроші на відновлення об’єктів тепло- та водопостачання в Херсонській області. Кошти спрямують обласній державній адміністрації з резервного фонду бюджету.

Про це повідомили в Міністерстві економіки України, передає Nikcenter.

У мирні часи на території, де наразі пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, проживали близько 300 тисяч людей. Після початку повномасштабного вторгнення не залишили свої домівки 100 тисяч жителів.

«Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 9 квітня 2024 року. На виділені кошти планується відновити 25 об’єктів водопостачання та 4-х – теплопостачання на Херсонщині», – йдеться в повідомленні Міністерства.

Кошти, виділені урядом, розподілять наступним чином: 37,16 мільйона гривень на об’єкти теплопостачання та 139,38 мільйона гривень – на об’єкти водопостачання.

Зазначимо, минулого року Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду держбюджету понад 135 мільйонів гривень для відновлення доступу до питної води для жителів Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей.

Зокрема, державні кошти спрямували на відновлення і капітальний ремонт водогонів, насосних станцій та водозабірних споруд. Миколаївська область отримала 274,6 мільйона гривень, а Херсонська область – 384,5 мільйона гривень.

Варто додати, на початку березня в Миколаєві оголосили тендер на будівництво нової тепломережі по вулиці Пограничній. На тепломережу виділили з державного бюджету 524 мільйони 196 тисяч гривень. Нову мережу прокладуть в районі вулиць Корабелів та Маршала Василевського. Це дозволить безперебійно забезпечувати теплом 150 тисяч жителів Миколаєва.

Нагадаємо, на будівництво фортифікацій в Миколаївській та Херсонській областях уряд додатково виділив 400 млн гривень. 2 квітня відбулося засідання Кабінету Міністрів України, під час якого вирішили додатково виділити 5,6 мільярда гривень на зведення фортифікацій. Найбільшу суму коштів отримає Сумська область. Для Миколаївської та Херсонської областей уряд направив 300 та 400 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що на ремонт гімназії в Миколаєві, пошкодженої російськими обстрілами, уряд виділив 149,5 млн гривень. Кабінет Міністрів виділив кошти на реставрацію історичної будівлі гімназії №2і. Усі роботи з реставрації миколаївської гімназії планують завершити до 2025 року.

бюджетні кошти, відновлення інфраструктури, підрив Каховської ГЕС, Херсон, Херсонська ОВА

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER