Колишній народний депутат, який підтримував російську агресію, намагався втекти з України через пункт пропуску на Одещині

Затримали народного депутата від Партії регіонів

Служба безпеки завадила втечі з України екснардепа від «Партії регіонів», який виправдовував збройну агресію Росії. Після досягнення 60-річного віку народний депутат намагався виїхати за межі країни.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає Nikcenter.

Політика затримали поблизу прикордонного пункту пропуску в Одеській області. Колишній народний депутат мав намір перетнути кордон як чоловік непризовного віку.

У 2020 році його обрали депутатом міської ради Бахмута від забороненої партії ОПЗЖ. Після окупації міста посадовець одразу погодився співпрацювати з ворогом та зареєстрував свою компанію, що надавала послуги інтернет-провайдера, за російським законодавством.

«Крім того він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення», – розповіли в Службі безпеки.

Депутат переїхав на українську територією і звідти керував власною компанією. Він регулярно сплачував податки та збори до російського бюджету. Отримані кошти використовувалися РФ для фінансування військово-промислового комплексу та окупаційних угрупувань.

Окрім того, депутат постійно виправдовував російську агресію у кремлівських телеграм-каналах. Йому повідомили підозру у схваленні та виправдовуванні збройної агресії РФ. Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію злочинів політика.

За інформацією «Української правди» нардепом-утікачем є депутат від забороненої “Партії регіонів” Владислав Лук’янов. З 2006 року кожного скликання він балотувався до Верховної Ради від “Партії регіонів”.

У 2014 році політик брав безпосередню участь в захопленні міської ради у Харцизьку. В той день з адміністративної будівлі зірвали українські прапори та повісили прапори «ДНР». Депутат виступав на мітингу сепаратистів і закликав провести референдум щодо відділення Донбасу від України.

Владислав Лук’янов відзначився і тим, що у складі депутатської групи «За мир і стабільність» взяв участь в засіданні Держдуми РФ. За цим фактом Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження.

Нагадаємо, Нестору Шуфричу вручили підозру в державній зраді. В маєтку народного депутата пройшли обшуки. Політика підозрюють в антиукраїнській діяльності. Шуфрич систематично виконував вказівки російського агента Володимира Сівковича, який в минулому обіймав посаду секретаря РНБО.

затримання, народний депутат, Одеські новини, російська агресія, СБУ, сепаратисти

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER