Директору зруйнованого Миколаївського аеропорту виплатили у 2023 році 700 тисяч гривень зарплати

Директор Миколаївського аеропорту

Виконуючий обов’язки директора Миколаївського міжнародного аеропорту Володимир Берко прозвітував про доходи за 2023 рік. Росіяни зруйнували аеропорт ще на початку повномасштабного вторгнення.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру декларацій, передає Nikcenter.

На посаді директора аеропорту, що не працює третій рік, Володимир Берко заробив 700 тисяч гривень. Однак, попри чималі доходи, посадовець не задекларував жодної нерухомості. Зокрема, у Володимира Берка не має власних квартир чи будинків.

З 1999 року в користуванні посадовця знаходиться квартира в Миколаєві площею 51,1 квадратний метр. Житло зареєстроване на Людмилу та Олену Берко. Володимир Берко є членом гаражного кооперативу з правом користування двома гаражами площею 42 метри квадратних.

Посадовець також користується з 2008 року автомобілем Chery Tiggo 2007 року випуску, зареєстрованого на Олену Берко. Жодних заощаджень ні готівкою, ні на банківських рахунках Володимир Берко немає. У 2023 році щомісяця він отримував 55,5 тисяч гривень зарплати. Окрім того, директору аеропорту виплатили пенсію в розмірі 83 тисяч гривень.

Зазначимо, після багатьох років бездіяльності з 2020 року Миколаївський аеропорт почав приймати рейси. З того часу жителі Миколаєва регулярно літали на популярні закордонні курорти. 23 січня 2022 року запустили з аеропорту регулярний рейс до Києва.

Однак, на початку повномасштабного вторгнення Миколаївський аеропорт став місцем запеклих боїв між російськими окупантами та Збройними Силами України. І хоча українські захисники відбили аеропорт, летовище фактично зруйноване внаслідок обстрілів російських військ.

Нагадаємо, Миколаївська облрада затвердила програму розвитку області на 2024 рік. У програмі згадується “забезпечення відновлення стабільної роботи КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Миколаївської обласної ради та його розвиток”. Кошти на це хочуть взяти з державного і обласного бюджетів або за рахунок допомоги країн-партнерів.

Раніше повідомлялося, що у Держекоінспекції підрахували збитки внаслідок обстрілу Миколаївського аеропорту. Аеровокзал частково зруйновано. Через ворожі обстріли Миколаївський аеропорт зазнав збитків на понад 243 мільйони гривень. До таких висновків дійшли в Держекоінспекції після обстеження території та будівель летовища.

аеропорт, декларації, директор, зарплати держслужбовців, миколаїв, російські обстріли

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER