Керівника департаменту кібербезпеки СБУ відсторонили від посади після скандалу з врученням повістки журналісту

Іллю Вітюка відсторонили від посади

Головного фігуранта розслідування журналістів «Слідство.інфо» керівника департаменту СБУ Іллю Вітюка відсторонили від посади. На час перевірок посадовець проходитиме службу в бойовому підрозділу Служби безпеки, який зараз перебуває на фронті.

Про це повідомила керівниця «Слідство.інфо» Анна Бабінець, передає Nikcenter.

За рішенням голови Служби безпеки Василя Малюка керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка відсторонено від посади. Обмеження діятиме до завершення перевірки усіх обставин.

Ілля Вітюк проходитиме службу в підрозділі ДКІБ СБУ, який виконує разом зі спецпідрозділом «Альфа» бойові завдання на фронті. Посадовець вже відправився у район виконання бойових завдань.

«Нагадаю, що Вітюк — фігурант нашого розслідування про елітне майно на Печерську. А також — людина, яка хотіла помститися журналісту “Слідства.Інфо” повісткою. Тепер сам поїхав на фронт. Покарання війною як воно є», – зазначила Анна Бабінець.

За свої дії відповів і керівник Солом’янського ТЦК Києва, військовослужбовці якого намагалися вручити повістку журналісту «Слідство.інфо». Після гучного скандалу начальника Солом’янського територіального центру комплектування та соціальної підтримки перевели на інше місце служби.

Відповідний наказ віддав Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Керівник Солом’янського ТЦК надалі працюватиме на нижчій посаді в одному з бойових підрозділів ЗСУ.

Командування ухвалило рішення після вивчення усіх деталей справи. В Генштабі зазначили, що Збройні сили України у своїй діяльності керуються принципами відкритості та прозорості.

Нагадаємо, СБУ задіяла військкомат для переслідування журналіста після виходу розслідування про керівника департаменту кібербезпеки. Журналісти «Слідство.інфо» вважають, що Служба безпеки України надала вказівку працівникам військкомату для вручення повістки розслідувачу Євгенію Шульгату. Журналіст зняв інцидент на камеру і використав згодом запис для ідентифікації працівників ТЦК.

Раніше повідомлялося, що дружина керівника департаменту кібербезпеки СБУ під час війни стала власницею квартири вартістю понад 20 млн гривень. Журналісти з’ясували, що дружина та матір Іллі Вітюка є власницями нерухомості на 25 мільйонів гривень. Квартиру в елітному житловому комплексі дружина працівника СБУ придбала вже після повномасштабного вторгнення.

відсторонення, журналіст, нерухоме майно, переслідування, СБУ, статки

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER