СБУ задіяла військкомат для переслідування журналіста після виходу розслідування про керівника департаменту кібербезпеки

Переслідування журналістів Слідство.інфо

Журналісти «Слідство.інфо» вважають, що Служба безпеки України надала вказівку працівникам військкомату для вручення повістки розслідувачу Євгенію Шульгату. Ймовірно, причиною став вихід матеріалу про статки родини керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

Про це повідомили в «Слідство.інфо», передає Nikcenter.

Зокрема, Євгеній Шульгата перебував у супермаркеті в Оболонському районі Києва, коли до нього підійшли працівники Солом’янського ТЦК. Представники військкомату намагалися вручити журналісту повістку.

«Мене здивувало, що вони підійшли саме до мене, звернулися на імʼя-прізвище і явно знали мене в обличчя», – зазначив Євгеній Шульгат.

Журналіст зняв інцидент на камеру і використав згодом запис для ідентифікації працівників ТЦК. Євгеній Шульгат намагався з’ясувати чи пов’язане вручення повістки з його розслідуванням про керівника департаменту кібербезпеки СБУ, однак працівники військкомату не надали відповідей лише наголосили про фіксацію факту відмови від повістки.

Зазначимо, саме Євгеній Шульгат працював над розслідуванням про посадовця СБУ Іллю Вітюка. З відеокамер супермаркету журналісти «Слідство.інфо» дізналися, що працівникам ТЦК надавав вказівки чоловік у цивільному одязі. Ним виявився Олексій Біленко, який працює у департаменті кібербезпеки СБУ та є, ймовірно, близькою людиною до Іллі Вітюка.

Журналісти «Слідство.інфо» планують передати матеріали до правоохоронних органів разом з заявою про переслідування та перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, дружина керівника департаменту кібербезпеки СБУ під час війни стала власницею квартири вартістю понад 20 млн гривень. Департамент кібербезпеки очолює Ілля Вітюк. Нещодавно посадовець отримав від президента звання бригадного генерала. Проте, спосіб життя керівника департаменту СБУ, як виявилося, не відповідає його статкам.

Журналісти з’ясували, що дружина та матір Іллі Вітюка є власницями нерухомості на 25 мільйонів гривень. При цьому квартиру в елітному житловому комплексі дружина працівника СБУ придбала вже після повномасштабного вторгнення.

Зокрема, Юлія Вітюк в грудні 2023 року купила квартиру в будинку преміум-класу в Печерському районі. Помешкання площею 195 м.кв. має простору кухню-їдальню, кімнати з великими панорамними вікнами та красивими краєвидами на Дніпро та Ботанічний сад.

Раніше повідомлялося, що за редакцією Bihus.Info стежили працівники департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. До встановлення камер відеоспостереження у комплексі, де в грудні збиралася команда розслідувачів, причетні щонайменше три десятки правоохоронців, яких журналісти розпізнали з відеокамер готелю.

військкомат, декларації, журналіст, посадовець, розслідування, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER