Керівники приватних компаній на Одещині розікрали мільйони гривень під час відновлення енергетичної інфраструктури

В Одесі розікрали гроші на ремонті енергетичного обладнання

Директорів двох приватних компаній з Одеської області підозрюють у привласненні понад 3 мільйонів з державного бюджету. Гроші виділялися на відновлення енергетичної інфраструктури регіону.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Російські загарбники взимку 2023 року суттєво пошкодили енергетичну інфраструктуру на Одещині. На її відновлення з державного бюджету виділили 3,7 мільйона гривень.

«Укренерго» для ліквідації наслідків після російських обстрілів уклало договір з приватним товариством, яке мало провести будівельно-монтажні відновлювальні роботи електричного обладнання. Зокрема, підрядник зобов’язувався демонтувати та перевезти два автотрансформатори з метою їхньої заміни.

Для виконання робіт з перевезення директор приватної компанії залучив керівника логістичної компанії.

«Підозрювані, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості їх транспортування та послуг з міжнародних перевезень, які фактично не виконувались», – розповіли в прокуратурі.

Збитки, завдані державному підприємству оцінили у 3,7 мільйона гривень. Директорам обох товариств готуються обрати запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Варто додати, в Одесі передають до суду справу директора одного з приватних товариств, що займається будівництвом та ремонтом доріг. В податковій звітності посадовець відображав фіктивні господарські операції.

Махінації дозволили підприємству ухилитися від сплати податку на додану вартість на суму у 26 мільйонів гривень. Директора фірми обвинувачують в умисному ухиленні від сплати податків.

Нагадаємо, в Одеській області посадовці розікрали гроші, призначені для футбольного поля у військовому містечку. Працівники ДБР викрили на фінансових махінаціях посадовця Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління та керівника підприємства-підрядника. Під час ремонту планували покласти нове штучне покриття футбольного поля та встановити освітлення.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині працівники депо розікрали дизпаливо на рекордну суму. Начальник локомотивного депо разом з двома підлеглими працівниками організували злочинну схему та витратили дизельне пальне призначене для потреб «Укрзалізниці».

бюджетні кошти, кримінальне провадження, Одеські новини, підприємство, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER