Власників найдорожчих на українському ринку Rolls-Royce, Ferrari та Lamborghini звільнили від «податку на розкіш»

Податок на розкіш для автомобілів

На сайті Міністерства економіки опублікували перелік автомобілів, власники яких у 2024 році повинні сплатити так званий «податок на розкіш». Однак, до переліку дивним чином не потрапили елітні марки авто.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передає Nikcenter.

Транспортний податок передбачає обов’язкову сплату щороку 25 тисяч гривень за автомобілі, яким не більше п’яти років і ринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат, тобто 2,7 мільйона гривень.

Список марок авто готує державне підприємство «Держзовнішінформ», після чого він публікується на сайті Міністерства економіки. В переліку детально зазначаються моделі, об’єм двигуна та вік транспортного засобу, щоб власники могли зрозуміти, чи підпадає їхнє авто оподаткуванню.

Однак, в транспортний податок за 2024 рік не включили автомобілі марки Ferrari, які вважаються найдорожчими на українському ринку. Їхня вартість залежно від моделі й комплектації коливається від 650 тисяч до 800 тисяч доларів.

Також в переліку Міноборони немає й автомобілів Rolls-Royce, які часто можна помітити в автопарках народних депутатів.

«Кондитерський дім Вацака також володіє седаном Rolls-Royce Ghost та кросовером Lamborghini Urus. Автомобілів цієї італійської марки теж немає у цьогорічному переліку на сайті Мінекономіки», – розповіли журналісти-розслідувачі.

В список не включили й інші елітні моделі автомобілів, що мали б потрапити під оподаткування. Також, журналісти виявили в переліку помилки, завдяки яким власники транспортних засобів можуть уникнути сплати податку. Наприклад, для деяких моделей Bentley зазначено неправильні об’єми двигунів, а назва авто Mercedes-Maybach вказана з помилками – MaVbach.

Нагадаємо, народний депутат став першим у Європі власником електричного Rolls-Royce за 600 тисяч доларів. Геннадій Вацак став власником елітного автомобіля. Навіть війна не стала на перешкоді політикам в купівлі дорогих автівок. Електромобіль Rolls-Royce Spectre має два мотори потужністю 585 кінських сил та може розвивати швидкість до 100 кілометрів за годину

Раніше повідомлялося, які авто закуповували в Україні в 2023 році. Елітні позашляховики Volkswagen Touareg та Land Cruiser Prado, престижний легковий Arteon – такі автівки вартістю у кілька мільйонів гривень за кожну закуповували протягом 2023 року українські державні установи та підприємства.

автомобілі, депутати, Мінекономіки, податки

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER