Готельний комплекс та маєток на 500 квадратів отримала у подарунок від пенсіонерки дружина голови Білгород-Дністровської РДА

Очільник Білгород-Дністровської райдержадміністрації Василь Самокиш задекларував дороговартісну нерухомість, яку його дружина отримала в подарунок під час повномасштабного вторгнення від 84-річної жінки. На початку 2024 їй передали у спадщину ще й квартиру за понад 20 мільйонів.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на декларації посадовця.

В жовтні 2022 року Тетяна Самокиш отримала у власність землю та житловий будинок площею 530 кв. м з басейном неподалік пляжу “Чайка” в Одесі. 

Тоді ж дружина голови РДА стала власницею торговельно-готельного комплексу на 508 квадратів у ЖК “Шоста перлина” в мікрорайоні Аркадія. 

Згідно з даними реєстру нерухомого майна, Тетяна Самокиш отримала цей комплекс та маєток за договором дарування. А в декларації її чоловіка вказано, що у 2022 році подарунок у негрошовій формі зробила Катерина Райчева. Щоправда, вказана посадовцем сукупна вартість цієї нерухомості ледь перевищує 1 млн грн. При тому, що однокімнатна квартира на 55 кв. м в ЖК “Шоста перлина” наразі коштує близько 2,5 млн грн.

На момент передачі майна в подарунок, Катерині Райчевій виповнилося 84 роки. Вона була зареєстрована як ФОП з видом діяльності “Надання в оренду власного чи орендованого нерухомого майна” з 2006 року, тобто коли їй було 68 років. Однак жінка припинила підприємницьку діяльність з початку повномасштабного вторгнення.

Дружина голови Білгород-Дністровської РДА отримує в подарунок та спадщину вартісне майно. Інфографіка Nikcenter

Кілька років тому Самокиш декларував, що проживає з дружиною в будинку площею 530 кв. м, який тоді належав Райчевій, та користується двома її автівками.

Також у березні 2024 року Тетяна Самокиш отримала у спадщину чотирикімнатну квартиру на 200 кв. м в елітному будинку Каршакадзе біля Траси здоров’я. Найбільша квартира, яка виставлена тут наразі на продаж – 170 кв. м – коштує понад 20 млн грн.

Зазначимо, що голова Білгород-Дністровської райдержадміністрації Василь Самокиш 30 років працював в органах МВС, зокрема Нацполіції. За два роки після звільнення у 2018 році він став очільником РДА.

Його дружина Тетяна зареєстрована як ФОП з 2009 року та надає в оренду нерухомість. Протягом минулого року вона заробила 980 тис. грн, що на 145 тис. більше, ніж річна зарплата чоловіка. 

Також Тетяна Самокиш зберігає 163 тис. доларів готівкою. А у 2022 році жінка отримала 6500 грн з бюджету за програмою єПідтримка.

Раніше Nikcenter писав, що у деклараціях заступників голови Миколаївської ОВА також з’явилося нове майно. Георгій Решетілов отримав у спадок котедж у Коблевому, квартиру у Миколаєві та землю у передмісті, сукупною вартістю 4 мільйони гривень. А дружина Валентина Гайдаржи придбала автівку Nissan Qashqai всього за 75 тис. грн.

декларації, нерухоме майно, Одеська область


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER