Маєтки та елітні авто: 20-річний син екскерівника СБУ Миколаївщини за час війни став власником коштовного майна

Син керівника СБУ Миколаївщини

Попри молодий вік син колишнього очільника управління Служби безпеки в Миколаївській області Віталія Герсака став власником чималої кількості нерухомості. Майже всі статки сину експосадовця подарували.

Про це йдеться в розслідуванні hromadske, передає Nikcenter.

Восени 2023 року Кірілу Герсаку подарували квартиру площею 107 квадратних метрів в елітному житловому комплексі “Aqua Marine” в Одесі. Вартість помешкання без ремонту складає 90 тисяч доларів.

Також багато нерухомості зареєстровано на Кіріла Герсака у Вінницькій області. За останній рік йому подарували половину земельної ділянки площею 2,5 гектара, дві ділянки на 5 та 10 соток під будівництво, 15 соток для ведення сільського господарства та 1,2 гектара землі. В різних районах Вінничини в сина експосадовця з’явилися ще два будинки.

Кірілу Герсаку вдалося поповнити й власний автопарк. У 2023 році на нього зареєстрували одразу чотири автомобілі:

  • BMW 530E 2017 року випуску, вартістю 30 тисяч доларів;
  • Mersedes-Benz V300D, що коштує 100 тисяч доларів;
  • Toyota Tundra і Volkswagen Transporter, що раніше належали Віталію Герсаку.

Окрім того, на Герсака-молодшого почали записувати компанії, власниками яких були його батько та мати. За словами колишнього керівника СБУ в Миколаївській області, на початку повномасштабного вторгнення він разом з сином брав участь в обороні України, однак жодних підтверджень цим словам немає.

Натомість Кіріл Герсак в соціальних мережах часто викладає фото та відео з дорогими автівками, ресторанами та записує реп про люксове життя.

Варто додати, у 2020 році Віталія Герсака звільнили з посади керівника СБУ після розслідування журналістів Bihus.info, які виявили в посадовця коштовну нерухомість та елітні автомобілі. Зокрема, родина СБУшника проживала в столичному ЖК «Французький квартал-2», де купили одразу дві квартири та паркомісця. Їхня вартість складає близько 400 тисяч доларів.

Віталій Герсак стверджував, що він звільнився через сімейні обставини, однак скоріш за все, втрата посади пов’язана з відкритими кримінальними провадженнями, серед яких і перешкоджання журналістській діяльності.

Раніше повідомлялося, що голову ГУ СБУ Миколаївської області Герсака підозрюють у причетності до поширення паливного фальсифікату. Віталій Герсак через фірму своєї дружини (Торгівельно-економічна компанія України (ПАПКУ) може бути причетний до поширення контрафактного палива.

миколаїв, нерухоме майно, посадовець, розслідування, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER