На Миколаївщині повідомили підозру російському військовому, який хотів згвалтувати місцевого жителя

Тортури окупантів над мешканцями Новопетрівки.

Правоохоронці встановили ім’я ще одного окупанта, який знущався з цивільних в селі Новопетрівка Миколаївської області. Протягом дев’яти місяців у 2022 році населений пункт перебував під контролем росіян з 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора, передає Nikcenter.

Під час окупації російські загарбники постійно намагалися знайти українців, які коригували вогонь артилерії та повідомляли про пересування ворожих військ.

Одним з окупантів, який служив у окремій мотострілецькій козачій бригаді РФ водієм-механіком, був Арсен Мамедов на позивний «Асхаб». За місяць до звільнення Новопетрівки росіянин погрожував і знущався з мирного населення.

Українські правоохоронці встановили причетність окупанта до трьох випадків катувань та тортур. В жовтні 2022 року Мамедов побачив на вулиці села чоловіка. Погрожуючи зброєю, російський загарбник зупинив перехожого та наказав йому зайти на подвір’я сусіднього будинку, де чоловік отримав удар шифером по голові.

Після цього жителя Новопетрівки змусили залізти в багажне відділення авто «ВАЗ» та перевезли до іншого будинку. Під керівництвом Мамедова чоловіка жорстоко били та піддавали тортурам. Зокрема, українцю сокирою імітували відрубання пальців рук, однак в останній момент забирали знаряддя.

Однак, катувань Мамедову виявилося недостатньо і він змусив полоненого одягнути жіночий одяг та погрожував згвалтувати чоловіка. На рахунку російського загарбника не один воєнний злочин

«Окупанти викрадали місцевих мешканців з приватних осель або прямо посеред вулиці, відвозили їх до приміщення незаконно захопленого агропідприємства, де до людей застосовували численні тортури, щоб схилити їх до співпраці з окупантами», – розповіли в Миколаївській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, у Миколаєві суд розгляне справу російського командира, який катував жителів Кінбурна. Правоохоронці завершили розслідування щодо командира артилерійського взводу козачої бригади «дон» Росії, причетного до знущань з жителів окупованих територій Миколаївської області.

Раніше повідомлялося, що до суду передали справу командира «ДНР» та його підлеглих, які катували жителів Миколаївщини. Завершено розслідування у справі командира та його підлеглих – військовослужбовців 127 стрілецького полку мобілізаційного резерву 1 армійського корпусу «ДНР». Їх обвинувачують у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни.

кримінальне провадження, миколаїв, окупація, російські військові, російські загарбники, тортури

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER