Вища рада правосуддя вирішила звільнити суддю Южноукраїнського суду через небажання розглядати справу

Суддя Южноукраїнського міського суду

Суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олену Волкову тимчасово відсторонили від посади. Причиною стало притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомили у Вищій раді правосуддя, передає Nikcenter.

10 квітня 2024 року Дисциплінарна палата ВРП розглянула питання притягнення до відповідальності судді Южноукраїнського міського суду Олени Волкової. За результатами засідання до представниці судової влади застосували дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення з посади.

«Враховуючи рішення, ухвалене Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя, суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкову Олену Іванівну відсторонено від здійснення правосуддя», – йдеться в повідомленні Вищої ради правосуддя.

Зазначимо, якщо до судді застосовують дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення, вона автоматично відстороняється від роботи.

На Олену Волкову подав скаргу один з учасників справи, який стверджував, що вона не дотримується строків розгляду справи. Під час розгляду скарги суддя Южноукраїнського міського суду заперечувала будь-яку свою вину та розповіла, що в неї немає секретаря судового засідання та існує конфлікт з головою суду.

Олена Волкова навіть спробувала свої сили в конкурсному відборі на посаду судді Конституційного Суду України. Працівниця Южноукраїнського міського суду встигла відзначитися скандальними заявами. Зокрема, вона стверджувала, що відмовилася передавати заяву про самовідвід конкретному судді, оскільки колега Олени Волкової нібито зловживає спиртними напоями й тому вона не змогла довірити розгляд своєї заяви. При цьому такі висловлення суддя Южноукраїнського міського суду вказала в офіційній ухвалі суду

Нагадаємо, викладачка права, яка обиратиме суддів Конституційного суду, купила квартиру за 12 млн гривень та отримала в подарунок маєток під Києвом. Ольга Лотюк викладає у Київському національному університеті та одночасно є членкинею конкурсного відбору суддів Конституційного Суду за квотою президента України.

Раніше повідомлялося, що суддя Окружного адмінсуду Києва є громадянкою РФ. Аріна Літвінова є суддею ліквідованого Окружного адміністративного суду Києва. З 2002 року представниця  судової влади володіє громадянством РФ. В перший рік повномасштабного вторгнення посадовиця купила розкішну трикімнатну квартиру в Новопечерських Липках у Києві.

Вища рада правосуддя, звільнення, суддя, Южноукраїнськ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER