Викладачка права, яка обиратиме суддів Конституційного суду, купила квартиру за 12 млн гривень та отримала в подарунок маєток під Києвом

Членкиня конкурсного відбору на посаду судді КС

Ольга Лотюк викладає у Київському національному університеті та одночасно є членкинею конкурсного відбору суддів Конституційного Суду за квотою президента України. В перший рік повномасштабного вторгнення посадовиця купила розкішну трикімнатну квартиру в Новопечерських Липках у Києві.

Про це повідомляє «Слідство.інфо», передає Nikcenter.

У вересні 2022 року Ольга Лотюк стала власницею квартири в одному з найелітніших житлових комплексів Києва. Квартира площею 119 квадратних метрів обійшлася викладачці у 12 мільйонів гривень або 330 тисяч доларів.

В перший рік повномасштабного вторгнення Ольга Лотюк працювала лише завідувачкою кафедри конституційного права Київського національного університету. Її зарплата за рік склала понад 600 тисяч гривень.

Донька посадовиці Тетяна Новак працює головною спеціалісткою в Офісі Генерального прокурора. За 2023 рік вона заробила 336 тисяч гривень та отримала від батька 470 тисяч гривень. Із заощаджень Ольга Лотюк зберігає 38 тисяч доларів та 15 тисяч євро.

Викладачка КНУ користується автомобілем Range Rover Evoque 2020 року випуску, Її донька має у власності таку ж марку авто, щоправда, 2019 року випуску.

На початку 2024 року Ольга Лотюк стала власницею будинку площею 450 квадратних метрів в Голосіївському районі столиці. Маєток посадовиця отримала в подарунок, однак угоду в декларації не вказувала. Раніше будинок належав Оніщук Галині Василівні.

Певний період часу Ольга Лотюк працювала помічницею народного депутата Миколи Оніщука. Проте, журналістам не вдалося з’ясувати чи існують родинні стосунки між Галиною та Миколою Оніщуком.

Нагадаємо, скандальний одеський екссуддя на пожиттєвому утриманні держави виїхав з України і купив пральну машину за 700 тисяч. Олег Глуханчук, який торік пішов у відставку, виїхав до Португалії. Він продовжує щомісяця отримувати 100 тис. грн виплат у якості пожиттєвого утримання з українського бюджету. А в кінці 2023 року витратив 671 тисячу на придбання пральної та сушильної машин.

Раніше повідомлялося, що відомо про миколаївського суддю-кандидата до Конституційного суду. Суддя Миколаївського районного суду Микола Войнарівський, який претендував на вакантне місце судді Конституційного суду України, протягом трьох років був зареєстрований за адресою Центру обліку безхатченків після продажу своєї квартири. Найбільше питань у експертів викликали нестандартні житлові умови судді.

автомобілі, декларації, квартири, Конституційний суд, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER