В Миколаєві суд розгляне справу російського командира, який катував жителів Кінбурна

Командир російської бригади "Дон"

Правоохоронці завершили розслідування щодо командира артилерійського взводу російської казачої бригади «Дон» Євгена Делі, причетного до знущань над жителями окупованих територій Миколаївської області.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Командир РФ керував затриманням жителів Кінбурнського півострова. Зокрема, віддавав підлеглим безпосередні накази. Цивільних чоловіків вивозили на територію окупованої частини Херсонської області, де застосовували до них катування.

В серпні 2022 року командир козачої бригади разом з іншими окупантами приїхав до будинку жителя села Василівка. Російські загарбники замотали мотузками чоловікові голову, зв’язали руки та в кузові КАМАЗа вивезли з села.

«Далі його вивезли на територію окупованої частини Херсонської області, де утримували щонайменше сім днів. За час полону чоловіка катували. Згодом його вивезли до району Херсона, де викинули частково роздягненим, без документів та одягу», – розповіли в прокуратурі.

У вересні 2022 року російський командир приїхав до будинку ще однієї місцевої жительки й надав наказ підлеглим закувати жінку в кайданки. Їй замотали голову рушником та вивезли до будинку в селі Покровка.

Командир козачої бригади дон

Там жительку Миколаївщини прикували наручниками до стільця, в такому стані вона провела ніч. Вранці жінку перевезли на територію окупованої Херсонщини. Українку тиждень тримали без їжі та води у неналежних умовах. Окупанти створювали моральний тиск на жінку, постійно погрожуючи їй. Через певний час жительку Миколаївщини автомобілем вивезли та викинули біля села Покровка.

Нагадаємо, першу підозру за катування жителів Кінбурну оголосили командиру взводу “казачої” бригади “Дон”. Євгену Делі, який віддавав накази катувати жителів Кінбурнської коси на Миколаївщині, оголосили підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Зазначимо, правоохоронцям вдалося встановити, що у двох найбільших катівнях Херсону перебували щонайменше 600 людей. Катівні облаштували в приміщеннях слідчого ізолятора та Управління поліції.

Тортурам піддавали місцевих жителів з проукраїнською позицією та тих, хто підтримував Сили оборони. До чоловіків росіяни часто застосовували сексуальне насилля. Частину військовослужбовців РФ та їхніх керівників, причетних до знущань з українців вдалося встановити. Однак, розслідування злочинів окупантів ще триває.

Раніше ми повідомляли, хто викрадав цивільних на Кінбурнському півострові. Nikcenter встановив деталі викрадень жителів Кінбурну окупантами, а також ворожі підрозділи, які, найімовірніше, до цього причетні.

Кінбурнська коса, миколаївська область, окупанти, окупація, тортури

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER