Посадовець однієї з районних адміністрацій Одеси вимагав у бізнесмена гроші за торгівлю фруктами та овочами

Начальник відділу Пересипської районної адміністрації Одеської міської ради налагодив схему отримання щомісячних платежів з місцевих підприємців.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Посадовець районної адміністрації розробив злочинну схему незаконного заробітку. В одного з бізнесменів міста він вимагав 12 тисяч гривень кожного місяця за можливість торгувати овочами та фруктами. У випадку відмови платити гроші підприємцю погрожували демонтувати торговельні точки.

«Також за окрему «винагороду» у 10 тис грн він обіцяв посприяти у розміщенні ще одного торговельного об’єкта на території Пересипського району в Одесі», – розповіли деталі справи в прокуратурі.

Під час розслідування поліцейським вдалося встановити декілька епізодів вимагання хабарів начальником Пересипської районної адміністрації. Затримали посадовця після передачі чергового траншу.

Чиновник районної адміністрації отримав підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Йому готуються обрати запобіжний захід та відсторонити від посади.

Зазначимо, декілька місяців тому на хабарництві викрили ще одного працівника Одеської міської ради. Заступник директора департаменту намагався заробити на відкриття реабалтації для військових. Чиновник вимагав гроші за передачу приміщення Одеської міськради в оренду.

До керівництва Департаменту звернувся представник громадської організації. Він попросив допомогу в передачі в оренду комунального приміщення за заниженою ціною. Однак, безкоштовно надавати послуги посадовець відмовився та попросив за своє «сприяння» тисячу доларів.

Громадська організація планувала відкрити реабілітацію для військових в одному з приміщень в центрі Одеси

Правоохоронці затримали чиновника під час одержання частини хабаря – 500 доларів. Гроші, ймовірно отримані від злочинної діяльності, чиновник тримав у службовому кабінеті, серед них – 13 тисяч доларів та 19 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що на Одещині поліцейський заробляв на підприємцях, відкрито кримінальне провадження. Заступник начальника відділу з превентивної діяльності одного з відділень поліції Одеської області вирішив заробити на місцевому підприємці. Він погрожував бізнесмену кримінальним переслідуванням. Правоохоронець вимагав 50 тис грн хабаря у  громадянина за безперешкодний демонтаж залізобетонних плит.

кримінальне провадження, Одеська міська рада, Одеські новини, посадовець, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER