ДБР передає до суду справу одеського військкома, родина якого за час війни стала власниками багатомільйонної нерухомості в Іспанії

Справа воєнкома Борисова

ДБР завершило розслідування незаконного збагачення колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Посадовець купив вілли в Іспанії та люксові автомобілі.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

З початку повномасштабного вторгнення Євген Борисов купував дороговартісні автомобілі, які одразу ж перевозив за кордон. Також в ексначальника ТЦК знайшли вілли в Іспанії, оформлені на його родичів. Вартість купленого посадовцем майна за час повномасштабного вторгнення перевищила 190 мільйонів гривень.

При цьому законні доходи Євгена Борисова були в десятки разів меншими за придбані ним статки.

«Різниця між вартістю набутих активів та законними доходами фігуранта та членів його сімʼї складає понад 140 мільйонів гривень. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами», – йдеться в повідомленні Бюро розслідувань.

Колишнього керівника Одеського ТЦК обвинувачують у незаконному збагаченні. Обвинувальний акт готуються направити до суду. Допомогу в розслідуванні справи надавали також правоохоронні органи іноземних держав. Для збирання доказів використовували матеріали, зібрані журналістами та Національним антикорупційним бюро. Євгену Борисову загрожує до десяти років позбавлення волі.

Зазначимо, історія з незаконним збагаченням воєнкома розпочалася з розслідування журналістів «Української правди». Зокрема, мати Євгена Борисова стала власницею вілли в Іспанії вартістю 4 мільйони євро та автомобіля Mercedes-Benz EQV за 3 мільйони євро.

Суттєво покращила статки не лише мати воєнкома, але і його теща. Жінка протягом 2022-2023 років стала власницею елітного автопарку: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG та Toyota Land Cruiser. Загалом вартість автомобілів склала приблизно півмільйона доларів.

Дружина Євгена Борисова придбала офіс в Іспанії вартістю 737 тисяч євро. Хоча, жодна з жінок не мала достатніх доходів та активів для купівлі дороговартісної нерухомості й автомобілів.

Нагадаємо, скандального одеського військкома Борисова затримали у Києві. Напередодні йому оголосили про підозру, проте на той час місце знаходження Борисова було невідомим. За даними слідства, в період дії воєнного стану члени родини підозрюваного, за його дорученням, придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно в Іспанії.

воєнком, дбр, кримінальне провадження, незаконне збагачення, Одеські новини, ТЦК

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER