До суду передали справу командира «ДНР» та його підлеглих, які катували жителів Миколаївщини

Окупація Миколаївщини

Завершено розслідування у справі командира та його підлеглих – військовослужбовців 127 стрілецького полку мобілізаційного резерву 1 армійського корпусу «ДНР». Їх обвинувачують у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Під час окупації Баштанського району Миколаївщини військові за вказівкою командира полку затримували мирних жителів та розшукували людей з активною громадянською позицією.

«Підозрювані за попередньою змовою затримали чотирьох мирних жителів, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ. Від чоловіків вимагали інформацію про розташування сил ЗСУ, їх службу в Збройних Силах. Також їх намагались схилити до співпраці з ворогом», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Намагаючись отримати зізнання, окупанти били й катували українців, погрожували їм розправою та утримували в нелюдських умовах.

Покарання злочинцям визначить суд.

Окупація Баштанського району

Судитимуть командира днр

Нагадаємо, правоохоронці пред’явили підозру бойовику «ДНР», який катував мешканців Херсонщини. Звинувачений вступив до складу незаконного збройного формування “ДНР” у 2022 році.

Баштанська громада, катівні, кримінал, окупанти, окупація

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER