В Одесі продають квартиру російського мільярдера

В Одесі продають квартиру Михайла Шелкова

Фонд державного майна виставив на продаж квартиру в Одесі, що належить російському олігархові Михайлу Шелкову. Для помешкання мільярдера визначили початкову ціну.

Про це стало відомо з системи Прозорро. Продажі, передає Nikcenter.

У Фонді державного майна шукатимуть нового власника для чотирикімнатної квартири площею 175,5 квадратних метрів, що розташована у восьмиповерховому будинку в Приморському районі Одеси. Власником помешкання поки що є росіянин Михайло Шелков.

Вартість квартири стартує від 7,5 мільйона гривень. На покупця нерухомості покладуть додаткові обов’язки, а саме відшкодувати витрати на підготовку квартири до продажу та сплатити заборгованість за комунальні послуги.

Слід зазначити, в січні 2023 року Вищий антикорупційний суд конфіскував майно російського мільярдера та колишнього керівника компанії «Ростех» Михайла Шелкова. Зокрема, олігарх втратив квартиру та паркомісце в Одесі, нерухомість в Нікополі, автомобіль LEXUS, чотири автомобіля MITSUBISHI PAJERO SPORT, банківські рахунки та частку в товаристві «ВСМПО ТИТАН Україна».

Журнал Forbes оцінив статки Михайла Шелкова у 1,5 мільярда гривень. Він є власником заводу – найбільшого у світі виробника титану «Корпорації ВСМПО-Авісма». Під українські санкції олігарх потрапив ще у 2021 році, в жовтні 2022 року список санкцій проти нього суттєво розширився.

Михайло Шелков через підконтрольні фірми володіє також ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат». До повномасштабного вторгнення майже вся продукція комбінату постачалася російському оборонно-промисловому комплексу.

Підприємство має спецдозвіл на видобування копалин у родовищі Вовчанське на Дніпропетровщині, яке вважається одним з найбагатших на пострадянському просторі.

Нагадаємо, в Миколаєві націоналізували завод, що належав російському олігархові. Україна завершила націоналізацію товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївський глиноземний завод», який раніше був власністю російського олігарха Олега Дерипаски. Підприємство вважалося одним з найбільших заводів-виробників кольорових металів, з 2022 року завод в Миколаєві не працював.

Раніше повідомлялося, що ВАКС відмовився конфіскувати титановий комбінат у російського мільярдера. Суд частково задовольнив позов Мін’юсту щодо конфіскації в дохід держави українських активів російського мільярдера Михайла Шелкова.

нерухоме майно, Одеські новини, російський олігарх, статки, фонд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER