Миколаївщина отримала від партнерів 300 млн євро допомоги

Відновлення Миколаївщини

Від початку повномасштабного вторгнення Миколаївська область отримала сотні мільйонів євро від міжнародних партнерів. До кінця 2024 року регіон очікує ще на 40 мільйонів євро.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, передає Nikcenter.

Миколаївщина продовжує отримувати допомогу від інших країн, проте у меншому розмірі. З 300 мільйонів доларів 75 мільйонів регіону спрямувала Данія.

Обласна адміністрація очікує отримати ще 40 мільйонів євро. Половину потенційної фінансової допомоги вже розподілили на інфраструктурні та бізнесові проєкти.

«Данія, Європа розуміють нашу проблематику, і вони намагаються включатися в ті проєкти, які зможуть створювати додаткову вартість саме на місцях. Ми продовжуємо працювати на офіційному і неофіційному рівні. У нас за великим рахунком, нічого немає, окрім допомоги партнерів», – зазначив Віталій Кім.

Варто додати, Служба відновлення та розвитку інфраструктури Миколаївської області у 2023 році уклала договори щодо відновлення та ремонту об’єктів інфраструктури на 7,8 мільярда гривень. За інформацією громадської організації «Антикорупційний штаб», Миколаївщина опинилася на четвертому місці за вартістю проведених торгів.

Найбільше витрат на відновлення запланували в Дніпропетровській області – 13 мільярдів гривень, на другому місці опинилася Львівщина з бюджетом на відновлення у 10 мільярдів гривень. При цьому регіони укладають угоди не на один рік, тому суми запланованих витрат можуть змінюватися.

Окрім того, Миколаївська обласна рада має намір у 2024 році взятися за відновлення аеропорту, який був зруйнований окупантами на початку повномасштабного вторгнення. Для цього використають кошти обласних та державних бюджетів.

Нагадаємо, Данія надала 100 мільйонів доларів для відновлення Миколаївської області. Майже рік тому Данія взяла патронат над Миколаївською областю, яка як прифронтовий регіон постраждала  від російської агресії. На проєкти відновлення спрямують близько 100 мільйонів доларів, частину з яких вдалося вже реалізувати. Ще частина перебуває в  процесі виконання.

Раніше повідомлялося, що Данія направить Україні 8 мільйонів євро на боротьбу з корупцією. Отримані кошти мають спрямувати на третій етап антикорупційної програми, а саме на покращення прозорості та доброчесності в місті.

бюджетні кошти, відновлення інфраструктури, миколаївська область, Миколаївська ОДА, фінансова допомога

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER