На будівництві військового містечка під Львовом привласнили майже 40 мільйонів гривень

На Львівщині привласнили 44 млн гривень

У Львівській області проводили реконструкцію військового містечка. Двоє жителів Львова розробили корупційну схему з розкрадання бюджетних коштів.

Про це повідомили в Управлінні поліції Львівської області, передає Nikcenter.

На реконструкцію будівель одного з військових містечок Львівщини виділили 44 мільйони гривень. Велика сума коштів привабила двох жителів обласного центру, які залучили у спільники посадовців військового навчального закладу та комерційну структуру.

З приватним підприємством уклали договори підряду на виконання робіт у військовому містечку. Щоб привласнити гроші, до офіційних документів вносили неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних робіт. Загалом до організованої групи входили семеро людей.

«З метою виведення коштів у «тінь» та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували», – розповіли в поліції.

Завдяки успішно реалізованій корупційній схемі злочинцям вдалося привласнити 44 мільйони гривень з бюджету. Усіх учасників злочинної групи затримали та повідомили їм підозри у заволодінні майном в особливо великих розмірах та службовому підробленні.

Варто додати, під час реконструкції стадіону в Миколаївській області привласнили 200 тисяч гривень. Ремонтні роботи проводило одне з приватних товариств на замовлення Ольшанської сільської ради. Директор підприємства вирішив привласнити бюджетні гроші.

Для викрадення коштів керівник товариства підробив документи, а саме вносив неправдиву інформацію щодо об’ємів та вартості робіт. Директору повідомили підозру в привласненні чужого майна через зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, на Одещині двоє чиновників привласнили майже 400 тисяч гривень на закупівлі палива для ЗСУ. Посадовці Одеського квартирно-експлуатаційного управління разом з приватним підприємцем розробили схему привласнення пального, що призначалося українським військовим. Під час проведення закупівель службові особи КЕУ встановлювали  вартість товару вище за ринкову.

Раніше повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування привласнення 1,4 млрд грн керівництвом миколаївської «Зорі»-«Машпроект». До організації злочинної схеми причетне керівництво державного підприємства «Зоря»-«Машпроект», яке займалося експортом продукції за кордон.

кримінальне провадження, Львівська область, національна поліція, посадовець, привласнення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER