На Одещині двоє чиновників привласнили майже 400 тисяч гривень на закупівлі палива для ЗСУ

В Одесі привласнили пальне на 400 тис гривень

Посадовці Одеського квартирно-експлуатаційного управління разом з приватним підприємцем розробили схему привласнення пального, що призначалося українським військовим. Усіх учасників оборудки затримали.

Про це повідомили в Управлінні поліції Одеської області, передає Nikcenter.

Організаторкою корупційної схеми виявилася керівниця паливної групи Одеського квартирно-експлуатаційного управління. До справи вона залучила уповноважену особу з питань проведення закупівель організації та одного з місцевих бізнесменів.

«Під час проведення закупівель службові особи КЕУ встановлювали  вартість товару вище за ринкову та забезпечували визначення необхідного для себе «переможця», якому в подальшому і здійснювалось перерахування державних коштів», – розповіли деталі справи в поліції.

В результаті злочинних оборудок посадовців Міністерство оборони втратило більш як 368 тисяч гривень. Усім учасникам корупційної схеми повідомили підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах. Їм загрожує покарання від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

Суд вже обрав запобіжний захід начальниці паливної групи – її взяли під варту з можливістю сплати застави 1 мільйона 200 тисяч гривень, її спільнику працівнику квартирно-експлуатаційного управління призначили заставу в розмірі 900 тисяч гривень.

Варто додати, журналісти Nikcenter з’ясували, що військово-морські сили втратили близько 200 тонн пального, які за наказом Миколаївської ОВА розосередили на цивільних АЗС Миколаєва. З них 50 тонн на 1,6 млн грн списали через держпідприємство “Миколаївський бронетанковий завод”, а 17 тонн – з МКП “Миколаївводоканал”. Їх вже повернули військовим за рішенням суду.

Однак більшу частину – близько 136 тонн бензину та дизелю десь на 4 млн грн – військові не отримали й досі.

Нагадаємо, на Одещині судитимуть командира, який продав 20 тонн палива призначеного для ППО. Військовий під час війни збував дизельне пальне виділене для його підрозділу. До його обов’язків входило отримання та видача палива. Держава зазнала збитків на 1,4 мільйона гривень.

Раніше повідомлялося, що на Запоріжжі начальник ДСНС привласнив пальне виділене для ліквідації ракетних обстрілів. Начальник аварійно-рятувального загону ДСНС на Запоріжжі організував масштабне розкрадання пального. Посадовець використав паливо для власного бізнесу.

кримінальне провадження, Одеські новини, пальне, підприємці, посадовець, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER