Збагатився на мільйон: на Запоріжжі начальник ДСНС привласнив пальне виділене для ліквідації ракетних обстрілів

Розкрадання пального в ДСНС Запоріжжя

Начальник аварійно-рятувального загону ДСНС на Запоріжжі організував масштабне розкрадання пального. Посадовець використав паливо для власного бізнесу.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

До своєї схеми керівник ДСНС залучив ще п’ятьох спільників. Держава виділила пальне для ліквідації наслідків російських обстрілів, розмінування та евакуації людей. Натомість посадовець використав його для власних потреб.

«Воно незаконно списувалось та використовувалось для заправки приватних вантажівок, які належали фірмам, зареєстрованим на родичів посадовця ДСНС», – розповіли в ДБР.

Водіями в посадовця працювали інші рятувальники, які продовжували отримувати зарплату за виконання посадових обов’язків, хоча в той час займалися комерційними перевезеннями. Їм безпідставно виплатили з бюджету 400 тисяч гривень зарплати.

Зокрема, один з рятувальників постійно перебував вдома у начальника загону, де займався заправкою автомобіля. Фактично на території власного маєтку полковник облаштував міні автозаправну станцію.

В перший рік повномасштабного вторгнення посадовець ДСНС встиг «списати» 34 тисячі літрів пального вартістю 1,2 мільйона гривень. Державне бюро розслідувань висунуло обвинувачення начальнику аварійно-рятувального загону та ще п’ятьом учасникам схеми. Посадовця звільнили з роботи й арештували всі його статки.

Варто додати, журналісти Nikcenter в розслідуванні «Пальне розбрату: як Миколаївська ОВА загубила пального на 4 млн грн» з’ясували, що військово-морські сили втратили близько 200 тонн пального, які за наказом Миколаївської ОВА розосередили на цивільних АЗС Миколаєва. Питання зберігання пального взяла на себе військова адміністрація. Після виявлення військовими недостачі, в ОВА спробували списати зникле пальне через бригади, які захищали Миколаїв.

50 тонн на 1,6 млн грн списали через держпідприємство “Миколаївський бронетанковий завод”, а 17 тонн – з МКП “Миколаївводоканал”. Їх вже повернули військовим за рішенням суду.

Нагадаємо, за ексдепутата, причетного до розкрадання пального для ЗСУ, сплатили заставу 272 млн гривень. Колишнього народного депутата та чинного керівника Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергія Пашинського помістили під варту через привласнення 97 тисяч тонн пального. Нафтопродукти призначалися для потреб української армії.

дбр, ДСНС, Запорізький напрямок, злочинна схема, корупція, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER