За ексдепутата, причетного до розкрадання пального для ЗСУ, сплатили заставу 272 млн гривень

Застава за Сергія Пашинського

Колишнього народного депутата та чинного керівника Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергія Пашинського помістили під варту через привласнення 97 тисяч тонн пального. Нафтопродукти призначалися для потреб української армії.

Проте, екснардеп вийшов на волю. Про це Сергій Пашинський повідомив на сторінці у Facebook, передає Nikcenter.

26 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутатові у вигляді тримання під вартою до 25 квітня з можливістю внесення застави – 272 мільйони 520 тисяч гривень.

Однак, практично одразу після обрання запобіжного заходу політик опинився на волі. Як стало відомо, багатомільйонну заставу за нього внесли представники Національної асоціації підприємств оборонної промисловості.

«Я вийшов на свободу. Я дуже вдячний за таку колосальну підтримку, але мені водночас дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях. Я відпрацюю кожну копійку і доб’юся повернення цих коштів», – розповів на своїй сторінці Пашинський.

За словами політика, він має намір повернутися до службових обов’язків та вже встиг подати заяву про злочин щодо фальсифікації розмов. Зокрема, напередодні в соцмережах з’явилися аудіозаписи, на яких чоловік з голосом схожим на Пашинського грубо висловлюється щодо «Азову» та колишнього командувача Збройних Сил Валерія Залужного.

Варто додати, Сергій Пашинський разом з бізнес-партнером та ще чотирма спільниками підозрюється в незаконному привласненні та подальшому продажі за заниженими цінами підконтрольній компанії 97 тисяч тонн конфіскованого пального, що мали передати українській армії. Злочинну схему реалізовували протягом 2014-2017 років. Збитки завдані державі оцінили в мільярд гривень.

Нагадаємо, народний депутат фінансував Росгвардію в Криму. Нову підозру отримав чинний депутат Нестор Шуфрич, який перебуває за ґратами через державну зраду. Як з’ясувалося, народний обранець оплачував роботу російських окупаційних угрупувань.

Раніше повідомлялося, що взято під варту народного депутата, компанія якого відновлювала інфраструктуру Миколаївщини. Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід народному депутату від групи «За майбутнє» Сергію Лабазюку. Він намагався підкупити керівництво Державного агентства з відновлення.

запобіжний захід, застава, кримінальне провадження, народний депутат, підозра

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER