ВАКС визначив голові Одеської районної ради заставу в мільйон гривень

Застава Віталію Барвіненко

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Одеської районної ради Віталію Барвіненко. Посадовцю оголосили підозру в зловживанні владою.

Про це стало відомо з ухвали суду, передає Nikcenter.

Минулого місяця Національне антикорупційне бюро повідомило Віталію Барвіненко підозру в незаконному отриманні компенсації за оренду житла. Посадовцю виплатили 613 тисяч гривень за винайм житла в Києві, хоча голова районної ради мав у власності квартиру.

В коментарі журналістам Віталій Барвіненко розповів, що про підозру дізнався з новин. Він продовжує працювати у звичному режимі, однак жодних слідчих дій з ним не проводилося.

У своїх деклараціях з 2016 до 2019 року посадовець вказав компенсацію за наймання готельного номера. Відповідно до інформації з сайту НАЗК за чотири роки посадовцю виплатили 738 тисяч гривень. Проте, протягом всіх років Віталій Барвіненко володів у столиці квартирою, а у 2018 році житло в Києві придбала і його дружина.

Вищий антикорупційний суд розглянув клопотання прокурора про обрання голові Одеської районної ради запобіжного заходу.

«Застосувати до підозрюваного  запобіжний захід у виді застави у розмірі 331 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить один мільйон дві тисячі двісті шістдесят вісім гривень», – йдеться в рішенні суду.

Заставу посадовець повинен внести не пізніше п’яти днів з дня обрання судом запобіжного заходу. Також Віталія Барвіненко зобов’язали до 15 травня прибувати до прокурора, слідчого та суду за першою вимогою, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи. Окрім того, чиновнику заборонили відлучатися за межі Одеси та Одеської області без дозволу прокурора та суду.

Варто додати, Віталій Барвіненко подав декларацію за 2022 рік, в якій вказав про придбання двох квартир площею 63,1 та 48,8 квадратний метр в Одесі.

Нагадаємо, за ексдепутата, причетного до розкрадання пального для ЗСУ, сплатили заставу 272 млн гривень. Колишнього народного депутата та чинного керівника Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергія Пашинського помістили під варту через привласнення 97 тисяч тонн пального.

Раніше повідомлялося, що за ексголову Верховного Суду внесли заставу 18 мільйонів гривень. Всеволоду Князєву в сьомий раз зменшили розмір застави до 18,168 мільйона гривень. Хоча початковий розмір застави складав 107 мільйонів гривень.

декларації, кримінальне провадження, Одеська районна рада, Одеські новини, підозра, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER