На Одещині збудують фортифікаційні укріплення за 2 мільярди гривень

На Одещині збудують фортифікаційні споруди

Одеська обласна військова адміністрація має намір збудувати на території регіону 50 фортифікаційних об’єктів, частина з них розташована в районі морської акваторії та невизнаного Придністров’я.

Про це повідомив в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА Єгор Чикшеєв, передає Nikcenter.

Зведення фортифікаційних споруд є продовженням будівництва військових об’єктів, що розпочалося ще у 2020 році. Затвердження розміщення фортифікацій розглянув Генеральний штаб ЗСУ.

«На сьогодні укладено 54 договори, на всі об’єкти виготовлено проєктно-кошторисну документацію та отримано позитивні експертні звіти, вже розпочато відповідні будівельні роботи», – розповіли в Одеській ОВА.

Спочатку проєктною документацією була передбачена вартість робіт у розмірі 2,9 мільярда гривень, однак після проведення експертизи вартість будівництва зменшилася на 300 мільйонів та на сьогодні складає 2,6 мільярда гривень.

Речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк пояснила, що оборонний проєкт розпочали через повномасштабне вторгнення Росії. При цьому фортифікаційні споруди будують з врахуванням тактики ведення бойових дій за певних географічних умов.

У 2024 році Кабінет Міністрів виділив рекордну суму – 17,5 мільярдів гривень на будівництво фортифікаційних споруд. Кошти спрямували обласним адміністраціям. За них облаштують інженерно-технічні та фортифікаційні споруди, встановлять обладнання та систему невибухових загороджень.

Будівництвом оборонних рубежів займаються приватні компанії під контролем військових інженерів. Роботи проводять в цілодобовому режимі.

Нагадаємо, у Херсоні уклали угоди на будівництво фортифікацій за 680 млн. На звільнених територіях Херсонської області триває облаштування фортифікаційних укріплень на випадок нової загрози від російської армії. Обласна військова адміністрація оголосила нові тендери. Замовник в цілях безпеки приховав місце проведення будівельних робіт.

Раніше повідомлялося, що для захисту Миколаївської області збудують фортифікаційні споруди за майже пів мільярда гривень. Департамент капітального будівництва облдержадміністрації оголосив тендери на будівництво фортифікаційних споруд оборонних рубежів та улаштування системи невибухових загороджень на території Миколаївської області.

бюджетні кошти, оборона міста, Одеська ОВА, Одеські новини, повномасштабна війна

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER