Данія надала 100 мільйонів доларів для відновлення Миколаївської області

Данія виділила гроші Миколаєву

Майже рік тому Данія взяла патронат над Миколаївською областю, яка як прифронтовий регіон постраждала  від російської агресії. Загалом регіон отримав на проєкти відновлення близько 100 мільйонів доларів.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, передає Nikcenter.

Частину проєктів вдалося реалізувати, ще частина перебуває в  процесі виконання. За словами міністра, саме Данія є одним з найвідданіших партнерів України.

«Це зразкова співпраця держави, партнерів та місцевого самоврядування. Данія один з наших найбільш відданих партнерів у процесах відбудови — цінуємо цю співпрацю»,  – зазначив Олександр Кубраков.

Варто додати, в серпні 2023 року  між Миколаївською міською радою та міністром у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінгом Мьоллер Мортенсеном було підписано меморандум про співпрацю, що передбачав роботу над проєктами реконструкції.

Зокрема, після закінчення війни Данія допоможе відновити суднобудування в Миколаєві. Ще до початку повномасштабного вторгнення місто мало намір збудувати кораблі за данськими проєктами, однак війна змінила плани з кораблебудування.

Коли завершаться воєнні дії та зникне загроза для миколаївських портів, Данія знову повернеться до проєкту кораблебудування. В країні вважають, що потрібно відновлювати потужності Миколаєва та виводити кораблебудування на індустріальний рівень, на якому місто зможе конкурувати з Польщею та Китаєм. Однак, наразі це зробити неможливо, оскільки порти перебувають під постійною облогою.

При цьому близько 60 відсотків фінансування, яке Данія направляє Україні, спрямовують Миколаєву та Миколаївській області. Загалом обсяг наданої цивільної та військової допомоги сягнув півтора мільярда євро.

Нагадаємо, Данія направить Україні 8 мільйонів євро на боротьбу з корупцією. Отримані кошти мають спрямувати на третій етап антикорупційної програми, а саме на покращення прозорості та доброчесності в містах. Саме Миколаїв є в пріоритеті щодо отримання коштів.

Раніше повідомлялося, що Данія виділила кошти на відновлення зруйнованого травмпункту в Миколаєві.  Уже визначено міжнародну організацію, що займатиметься призначенням підрядника для проведення будівельних робіт. Проведення тендеру та обрання підрядника доручили Управлінню ООН з обслуговування проектів.

відбудова, Данія, миколаїв, миколаївська область, фінансова допомога

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER