Одеська обласна рада відмовилася від конкурсу за 5 мільйонів гривень

Одеська обласна рада

Одеська облрада планувала провести у 2023 році конкурс «Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області». Призовий фонд конкурсу складав 5,5 мільйонів гривень. Проте, проведення заходу вирішили перенести на кращі часи.

Про це повідомив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, передає Nikcenter.

3 листопада на черговому засіданні сесії обласної ради депутати вирішили запровадити щорічний конкурс «Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області».

Кожного року на проведення конкурсу планували виділяти понад 5 мільйонів гривень. За прийняття документа проголосувала більшість депутатів обласної ради, в той самий час 21 депутат відмовився від голосування.

«Враховуючи першочергові задачі сьогодення, проконсультувавшись з головою Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олегом Кіпером, нами було прийнято рішення щодо проведення нагородження після закінчення дії воєнного стану», – розповів голова обласної ради.

Відповідно до положення, що затвердила обласна рада, конкурс в Одеській області проводитимуть щороку до 15 вересня. Найкращі населені пункти обиратимуть у трьох зонах: південні райони, центральні райони та північні райони.

Переможця визначатимуть у кожній зоні. Зокрема, за перше місце населеному пункту виділятимуть 400 тисяч гривень, за друге місце – 300 тисяч гривень і відповідно за третє призове місце – 200 тисяч гривень.

Про витрачені кошти призери конкурсу обов’язково мають відзвітувати обласній раді. Цікаво, що під час голосування за запровадження конкурсу один з депутатів запропонував виділити фінансування після завершення війни. Однак, правку відхилили.

Нагадаємо, голова ОВА вимагає в мера Одеси скасувати тендер на 106 млн гривень. Одеська мерія має намір провести ремонт Київського суду за 106 мільйонів гривень. Після неодноразових протестів громадськості проти безцільного витрачання бюджетних коштів під час війни керівник обласної військової адміністрації Олег Кіпер вирішив звернутися до Геннадія Труханова.

Раніше повідомлялося, що в Одесі після втручання поліції скасували тендер на закупівлю кущів на 6 мільйонів гривень. Комунальне підприємство Одеської міської ради «Міськзелентраст» мало намір провести тендер на придбання кущів. Однак закупівля викликала резонанс та обурення в одеситів.

бюджетні кошти, воєнний стан, Одеська ОВА, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER