Народний депутат з Одещини співпрацює з священником УПЦ, якого вважають російським агентом

Артем Дмитрук і Московський патріархат

Скандально відомий народний депутат Артем Дмитрук, який представляє у Верховній Раді Одеську область, «засвітився» у спілкуванні зі священником Московського патріархату. Представник УПЦ МП Сергій Чертилін є підозрюваним у п’яти злочинах проти України.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передає Nikcenter.

До журналістів потрапив скриншот листування, де Чертилін звітує невідомій особі про зустріч з Дмитруком. Священник УПЦ МП переконує співрозмовника, що народний депутат готовий до співпраці та добре провів юридичний аналіз закону 8371 «Про діяльність релігійних організацій». Артему Дмитруку вдалося змінити думку декількох депутатів щодо документа.

В коментарі журналістам народний депутат не заперечував зустріч з Сергієм Чертиліним та підтвердив, що головною темою розмови був тиск на УПЦ.

«Чи формували відповідні правки? Ну, скажімо так, не формували, але обговорювали. Але ми кожного дня можемо бачити, як представники ПЦУ забирають храми, б’ють священників, б’ють прихожан та роблять інші незаконні дії по відношенню до громадян», – зазначив Дмитрук.

Народний обранець назвав себе «захисником прав усіх громадян України» незалежно від віросповідання, кольору шкіри та інших переконань.

Зазначимо, в іншому чаті Сергій Чертилін згадує прізвище Культенко, якому й передають усі правки щодо закону про заборону Московського патріархату. На думку журналістів Bihus.info, йдеться про Артема Культенка, який є семінаристом Київської духовної академії МП та народним депутатом від «Слуги народу».

Саме Дмитрук та Культенко відмовилися голосувати за заборону УПЦ МП в Україні у першому читанні. Окрім того, обидва народних депутати неодноразово висловлювали публічну підтримку Московському патріархату.

Зазначимо, декілька народних депутатів з Одеської області виступили проти заборони російської церкви. Артем Дмитрук, Микола Скорик та Степан Чернявський підписали листа до спікера парламенту Руслана Стефанчука з вимогою звернутися до Венеційської комісії. Народні обранці вважали за необхідне отримати висновок щодо законопроєкту про заборону діяльності Московського патріархату.

Раніше повідомлялося, що народний депутат орендує квартиру в Одесі за 84 тисячі гривень з удвічі меншими офіційними доходами. Артем Дмитрук полюбляє не вказувати в деклараціях автомобілі та нерухомість, якими користується. Нещодавно політика помітили на новому електрокарі вартістю від 560 тисяч до 1 мільйона гривень.

Артем Дмитрук, Московський патріархат, народний депутат, Одеські новини, розслідування, УПЦ МП

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER