Народний депутат орендує квартиру в Одесі за 84 тисячі гривень з удвічі меншими офіційними доходами

Автомобілі Артема Дмитрука

Народний депутат з Одеської області Артем Дмитрук полюбляє не вказувати в деклараціях автомобілі та нерухомість, якими користується. Нещодавно політика помітили на новому електрокарі вартістю від 560 тисяч до 1 мільйона гривень.

Статки нардепа дослідили журналісти Bihus.info, передає Nikcenter.

Минулого року в соцмережах помітили Артема Дмитрука за кермом автомобіля Nissan Leaf 2019 року випуску. Власником електрокара є житель Херсонської області. Вартість авто на ринку складає від 14 до 29 тисяч доларів.

До Верховної Ради Артем Дмитрук часто приїжджає на автомобілі Toyota Sequoia 2008 року випуску. Офіційно позашляховик оформили на Сергія Власюка – боксера з Одеської області, якого часто можна було побачити у футболці благодійного фонду нардепа. Авто такої ж моделі на ринку коштує від 20 до 30 тисяч доларів.

В декларації за 2022 рік Артем Дмитрук вказав про оренду двох квартир в Одесі площею 170 та 201 квадратний метр. Проте, народний депутат не зазначив, скільки коштів він витрачає на оренду помешкань.

Журналісти з’ясували, що політик разом з дружиною орендують квартиру в житловому комплексі «Білий парус». Щоб найняти тут квартиру з удвічі меншою площею, потрібно щомісяця платити 38 тисяч гривень.

Ще одна квартира, якою користується родина Дмитрука, знаходиться в житловому комплексі «Арк Палас». Помешкання з такою ж площею у комплексі здають за 84 тисячі гривень.

Однак, офіційні доходи політика не співрозмірні з його видатками. Адже за 2022 рік у Верховній Раді Артем Дмитрук заробляв 38 тисяч гривень на місяць. Крім зарплати народний депутат задекларував соціальну допомогу в розмірі 10800 гривень. Тому, оренда лише однієї квартири вартувала повну зарплату політика.

Нагадаємо, народний депутат від «Слуги народу» організував бізнес з постачання зарядних станцій для окупованого Криму. За останні роки на території тимчасово окупованого пів острова розрослася мережа заправок для електрокарів бренду DriveEnergy. Зарядні станції для заправок виготовляв харківський завод Autoenterprise.

Раніше повідомлялося, що народному депутату бджоли «допомогли» заробити на новенький Land Cruiser. Новий автомобіль помітили в автопарку народного депутата Сергія Литвиненко. В декларації за 2022 рік політик вказав право користування на Toyota Land Cruiser. Автомобіль Литвиненко взяв у користування у свого ж помічника Михайла Щербана.

автомобілі, Артем Дмитрук, декларації, народний депутат, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER