Валерія Залужного призначили послом у Великій Британії – указ президента

Нова посада Залужного

Сьогодні, 7 березня, президент України підписав указ про призначення колишнього Головнокомандувача ЗСУ послом у Великобританії. Валерій Залужний виявив бажання працювати на дипломатичному напрямку.

Про це президент повідомив у традиційному вечірньому зверненні до українців, передає Nikcenter.

Генерал Валерій Залужний бачить свою подальшу кар’єру саме як дипломат. Таку думку висловив Володимир Зеленський.

«Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії», – йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ.

Наразі МЗС  направило відповідний запит Великобританії та очікує на відповідь. На думку президента України, нове дипломатичне призначення дозволить зміцнити стосунки з Лондоном. Наразі  Валерій Залужний своє нове призначення не коментував.

Варто додати, Валерія Залужного замінив на посаді генерал Олександр Сирський. Перед тим як подати у відставку Головнокомандувач розповів, що цілі війни 2022 та 2024 років відрізняються, а тому необхідна адаптація та зміни.

Після звільнення Головкома президент в інтерв’ю іноземному виданню пояснив причини кадрових рішень. Зокрема, командування Збройних Сил України потребувало перезавантаження, оскільки деякі речі довго не змінювалися.

Володимир Зеленський зазначив, що Україні потрібно позбутися бюрократії, бути технологічно оснащеними та швидкими, адже час – це людські життя. Також президент відповідав за що він нагородив Валерія Залужного нагородою Героя України.

За словами Володимира Зеленського, генерал захищав нашу країну і за це отримав почесну нагороду. Також президент висловив вдячність колишньому Головнокомандувачу за його роботу.

Нагадаємо, Президент офіційно заявив про зміну керівництва ЗСУ. Він висловив вдячність генералу за два роки захисту та запропонував Валерію Залужному залишатися в команді. Головнокомандувачем ЗСУ призначили генерал-полковника Сирського. Також до його команди приєдналися генерали Мойсюк та Забродський.

Раніше повідомлялося, що Президент призначив заступників Головнокомандувача ЗСУ. Нові кадрові призначення відбулися в рамках перезавантаження командування Силами оборони. Заступниками начальника Генерального штабу призначили бригадних генералів, кожен з яких відповідатиме за окремий напрямок.

Головнокомандувач ЗСУ, Залужний, МЗС, Офіс Президента

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER