Вищий антикорупційний суд оштрафував голову Одеської районної ради через ігнорування судових засідань

Суд оштрафував Віталія Барвіненка

Голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко не з’являється на засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Посадовець оскаржує обраний йому запобіжний захід.

Новину повідомили в Центрі публічних розслідувань, передає Nikcenter.

Адвокат Віталія Барвіненка подав скаргу до Апеляційної палати Верховного суду на призначений йому запобіжний захід у вигляді сплати застави в 1 мільйон 2 тисячі гривень. До слова, заставу посадовець повинен був сплати упродовж п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу. Засідання було призначене на 10 квітня, однак голова Одеської районної ради на нього не з’явився.

Адвокат Віталія Барвіненка просив проводити розгляд скарги без його клієнта, оскільки він через хворобу не зміг прибути на судове засідання. Прокурор заперечив проти клопотання адвоката та пояснив, що участь голови районної ради є обов’язковою.

В результаті Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала штраф на посадовця в розмірі 6 тисяч 56 гривень. Також суд виніс постанову про примусовий привід Віталія Барвіненка на засідання в Києві.

Зазначимо, 23 березня 2024 року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Одеської районної ради. Посадовець є підозрюваним у кримінальному провадженні щодо зловживання владою.

Зокрема, Віталій Барвіненко отримав компенсацію за оренду житла в столиці, хоча на той час мав у власності квартиру. Як наслідок, з бюджету чиновнику незаконно виплатили 613 тисяч гривень. В деклараціях з 2016 по 2019 рік голова районної ради вказував про отримання компенсації за оренду житла. Загалом за чотири роки йому виплатили 734 тисячі гривень.

Однак, весь цей час Віталій Барвіненко був власником квартири у столиці, а у 2018 році нерухомість в Києві придбала і його дружина.

Раніше повідомлялося, що НАБУ розшукує голову Одеської районної ради через незаконну компенсацію за оренду квартири в Києві. Підозру голові Одеської районної ради повідомили заочно, оскільки детективи не могли знайти посадовця. Згодом в коментарі журналістам Барвіненко розповів, що про підозру дізнався зі ЗМІ й жодних слідчих дій з ним не проводилося.

Нагадаємо, голова Одеської районної ради отримав в подарунок дві квартири. У 2022 році Віталій Барвіненко став власником одразу двох квартир площами 63,1 та 48,8 квадратних метрів в Одесі. Окрім того, посадовець володіє двома земельними ділянками в селі Марлахівка Київського району.

антикорупційний суд, запобіжний захід, Одеська районна рада, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER