Батько-пенсіонер голови Одеської РВА став власником елітного авто за 1,6 мільйона гривень

Декларація Олександра Гринчака

Голова Одеської районної державної адміністрації Олександр Гринчак у 2023 році отримав в користування одразу три елітні автівки, оформлені на його родичів.

Про це повідомили в «Слідство.інфо», передає Nikcenter.

Зокрема, за минулий рік Олександр Гринчак задекларував Porsche Cayenne, що перебуває у власності його дружини, Toyota Camry 2023 року, оформлену на рідного брата посадовця та LEXUS LX 570 2021 року, який належить батькові голови РВА.

Тетяна Гринчак придбала Porsche Cayenne за 4,5 мільйона гривень. Рідний брат посадовця купив з салону Toyota Camry вартістю 1,65 мільйона гривень.

Окрім того, в користуванні голови Одеської РВА перебуває авто LEXUS LX 570 2021 року випуску, що зареєстроване на батька-пенсіонера. Ринкова вартість такої моделі авто складає 1,6 мільйона гривень.

Журналісти намагалися з’ясувати в Олександра Гринчака, звідки в його родичів кошти на такі дороговартісні автомобілі. Посадовець переконував, що Porsche Cayenne його дружина придбала у 2021 році за кредитні кошти й покупка жодним чином не пов’язана з його діяльністю. Згодом Тетяна Гринчак погасила кредит і на доходи отримані від підприємницької діяльності придбала нове авто. Попередню автівку дружина чиновника продала за 3,7 мільйона гривень.

«Я на своїй посаді як волонтер, тому що знаю, які там заробітні платні. І роблю все для того, щоб перемогти. Можете запитати будь-якого корупціонера в Одеському регіоні, які зараз пищать від нас, бо звикли красти. Ми цього не даємо. Ці кошти намагаємося скерувати на ЗСУ, щоб наша армія перемогла», – зазначив Олександр Гринчак.

Щодо інших двох автівок своїх родичів голова Одеської райдержадміністрації відмовився надавати будь-які коментарі.

Зазначимо, Олександра Гринчака призначили на посаду голови РВА у вересні 2023 року. За чотири місяці минулого року посадовець заробив 212 тисяч гривень зарплати. До нового призначення Олександр Гринчак працював менеджером в «Енергоатомі».

Нагадаємо, в кожній другій декларації посадовців активи, що суттєво зросли під час воєнного стану. В НАЗК триває перевірка понад 300 декларацій, що потрапили в категорію ризикових. До категорії ризикових віднесли активи придбані під час воєнного стану на великі суми (мільйон гривень і більше).

Раніше повідомлялося, що народний депутат з Одещини продав пікап та напівпричеп за майже мільйон гривень. Степан Чернявський подав декларацію про доходи, отримані в перші роки повномасштабного вторгнення. У 2023 році нардеп вдало продав пікап Mitsubishi L200 2007 року.

автомобілі, декларації, Одеська РВА, Одеські новини, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER