В Кропивницькому командири військової частини привласнили на тендерах 10 млн гривень

У військовій частині Кропивницького привласнили гроші

Керівників однієї з військових частин у Кропивницькому обвинувачують в привласненні бюджетних коштів. Посадовці проводили закупівлю авіаційної техніки через тендерні процедури.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

Командир військової частини та його заступник вирішили заробити чималі суми на закупівлі авіадеталей. Для того, щоб отримати додатковий заробіток, посадовці майже удвічі завищили вартість авіатехніки.

До того ж керівники військової частини розробили такі тендерні умови, при яких перемогу могла отримати лише конкретна компанія-постачальник. В результаті незаконної оборудки з державного бюджету провели зайву виплату на 9,7 мільйона гривень. Отримані кошти посадовці витратили на власні потреби.

Працівники Державного бюро розслідувань завершили слідство та передали матеріали справи до суду. Керівництво військової частини обвинувачують в привласненні бюджетних коштів. Посадовцям загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Зазначимо, начальник штабу однієї з військових частин в Миколаївській області отримав підозру через незаконні виплати підлеглим. Посадовець нараховував виплати військовим через нібито виконання завдань в зоні бойових дій.

Так, протягом березня-липня 2022 року додаткову премію отримали 10 бійців, які не перебували на передовій і відповідно не мали права на виплату. З державного бюджету виплатили понад мільйон гривень.

Посадовцю загрожує до восьми років позбавлення волі. Правоохоронці збираються звертатися до суду, щоб відшкодувати завдані бюджету збитки.

Ще один випадок зловживань зафіксували у військовій частині Миколаївської області. Працівниця фінансово-економічного відділу припустилася помилки і зарплата бійців потрапила на рахунки іншої людини, яка не мала відношення до військової служби. Чиновниця не перевірила належним чином бухгалтерську документацію та зробила помилку.

В результаті 800 тисяч гривень, що мали б отримати бійці, надійшли на рахунки цивільної особи. Працівниці військової частини повідомили підозру в недбалому ставленні до служби, що призвело до тяжких наслідків.

Збитки, завдані державному бюджету відшкодували, а виплати військовим надійшли на їхні банківські рахунки. Посадовиці загрожує до восьми років позбавлення волі.

віійськова частина, закупівля, порушення, привласнення, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER