На Миколаївщині управління освіти переплатили за м’ясо понад 2 млн гривень

Перевищення на закупівлі м'яса в Миколаївській області

Управління освіти в Первомайську та Южноукраїнську Миколаївської області провели закупівлю м’яса для навчальних закладів за завищеними цінами. Усю продукцію закупили в товариства «М’ясницький двір» та ТОВ “Ольга-Плюс”.

Про це йдеться у підрахунках DOZORRO, передає Nikcenter.

За результатами тендеру управління освіти Первомайської міської ради уклало договір на постачання різних видів м’яса з товариством «М’ясницький дім». Сума договору склала 6 мільйонів гривень. Закупівля проходила у форматі відкритих торгів, однак участь в тендері взяв лише один постачальник, з яким згодом і підписали угоду.

Ціна на товари в договорі виявилася суттєво вищої від середньоринкової на аналогічні товари. Зокрема, філе куряче Управління Первомайської міської ради закупило за 219,9 грн/кг, хоча ринкова ціна складає приблизно 152 грн/кг. Вартість тушки курячої та інших видів м’яса також виявилася завищеною.

З відкритих реєстрів відомо, що власниками ТОВ  «М’ясницький дім» є Цомін Олександр Олегович та Цомін Олег Олександрович.

З завищенням цін закуповувало м’ясну продукцію й Управління освіти Южноукраїнської міської ради. Хоча, вартість м’яса виявилося дещо нижчою від закупівель для навчальних закладів Первомайська. Так, філе куряче закупили за 204,99 грн/кг, свинину – за 210 грн/кг та яловичину – за 240 грн/кг. Постачальником продукції є товариство «Ольга-Плюс», власницею якого є Цоміна Ольга Василівна.

За інформацією DOZORRO, переплата на закупівлі м’яса в Первомайську склала 1,3 мільйона гривень, в Южноукраїнську – близько 900 тисяч гривень. Представники DOZORRO звернулися до управлінь освіти з вимогою скоригувати вартість продукції. Проте, в міських радах не побачили завищення цін та вказали, що визначали вартість на основі аналізу цін ринку.

Поліція за цим фактом розпочала кримінальне провадження. В DOZORRO припускають, що компанії-постачальники «М’ясницький дім» та «Ольга-Плюс» мають спільних власників, адже Олег Цомін та Ольга Цоміна є чоловіком та дружиною.

Варто додати, журналісти Nikcenter дослідили закупівлі м’яса бюджетним коштом у трьох областях півдня України і з’ясував, що до завищення цін призводили відсутність конкуренції на закупівлях та наближеність деяких постачальників до влади.

Найбільше ж м’яса купили бюджетники на Одещині, уклавши 1711 договорів на 220,7 млн грн. У Миколаївській області м’яса планують придбати на 95,9 млн грн за 508 контрактами. Найвища ціна на куряче філе знайшлася у контракті відділу освіти Городненської сільської ради Болградського району Одеської області. Тут у січні без тендеру придбали 2,3 тонни філе за ціною 205 гривень за кілограм без ПДВ.

закупівля, миколаївська область, Первомайська громада, тендер, Южноукраїнськ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER