В Одесі закупили систему сповіщення про тривоги з порушеннями на 24 мільйони

Системи оповіщення Одеської області

“Центр інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси” провів тендер на закупівлю систем сповіщення населення. Однак, під час проведення процедури виявили численні порушення.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Загальна сума тендеру склала 24,6 мільйона гривень. Прокуратура, проводячи перевірку, знайшла порушення у сфері цивільного захисту.

«Закупівля проведена без проєкту та погодження з органами, які забезпечують управління систем інформування населення, зокрема ГУ ДСНС України в Одеській області та Одеською обласною військовою (державною) адміністрацією», – розповіли в обласній прокуратурі.

Це стало причиною звернення прокуратури до господарського суду з позовом про визнання недійсним договору про закупівлю засобів оповіщення та інформування населення.

Також суд перевірить законність встановлення пристроїв гучного мовлення та допоміжного обладнання, укладання додаткової угоди. Товариство, що виконувало роботи з встановлення систем оповіщення, можуть змусити повернути отримані кошти.

Наразі суд вирішує питання про початок розгляду справи. Проте, на рахунки підрядника наклали арешт в межах тих сум, які воно отримало від комунальної установи.

Варто додати, прокуратура в позовній заяві не ставила вимогу про відключення систему оповіщення в регіоні та її демонтаж, адже Одеська область щоденно потерпає від ворожих атак. Система оповіщення продовжує працювати у штатному режимі й надалі працюватиме без змін.

Окрім того, відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», де розглядалися недоречні тендери, оголошені установами області.  Зокрема, в одній з громад планували витратити 750 тисяч гривень на ремонт тротуарів та 600 тисяч гривень на зупинки.

Нагадаємо, на Одещині прокуратура змусила Службу автомобільних доріг розірвати договір на 256 мільйонів гривень. В червні 2023 року державне підприємство проводило тендер на закупівлю послуг з поточного ремонту доріг загального користування. Однак, тендер відбувся з суттєвими порушеннями.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині прокуратура вимагає розірвати договір про закупівлю пожежної автоцистерни за 19 мільйонів гривень. Головне управління ДСНС в Миколаївській області безпідставно відхилило найбільш економічну вигідну пропозицію. Обрано переможцем закупівлі учасника, пропозиція якого не відповідала вимогам тендерної документації.

закупівля, обласна прокуратура, Одеські новини, система оповіщення, суд, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER