Колишній посадовець Херсонської облдержадміністрації переплатив за розроблення проєктів землеустрою майже 900 тисяч гривень

Депутат Херсонської міської ради привласнив 850 тисяч

Колишній керівник одного з департаментів Херсонської обласної державної адміністрації привласнив 850 тисяч гривень бюджетних коштів. Посадовець ініціював конкурсні торги із закупівлі послуг з розробки проєктів землеустрою.

Про це повідомили в Управлінні поліції Херсонської області, передає Nikcenter.

Конкурс оголосили ще у 2018 році й перемогу в ньому отримало одне з місцевих приватних підприємств. Від імені департаменту Херсонської ОДА посадовець уклав договори з фірмою про розробку проєктів землеустрою з організації та встановлення меж 11 рекреаційних територій, розташованих в різних частинах області.

Підприємство розробило проєкти землеустрою у домовлені терміни. Своєю чергою начальник департаменту підписав акти приймання-здачі робіт та перерахував на рахунок приватної фірми понад 850 тисяч гривень.

Однак, як з’ясувалося, проєкти землеустрою розробили з порушенням законодавства, що призвело до безпідставного перерахування з бюджету 872 тисяч гривень.

«Отримані державною установою проєкти не могли бути реалізованими. Зокрема, кожний проєкт був розроблений без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації», – розповіли в поліції.

Колишній начальник департаменту Херсонської ОДА, який зараз є депутатом міської ради, отримав підозру у використанні службового становища, що призвело до тяжких наслідків. Посадовцю загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років з забороною обіймати посади та накладенням штрафу.

За інформацією видання “Район.Херсон” головним фігурантом кримінального провадження є депутат Херсонської міської ради Юрій Попутько.

Слід зазначити, в Одеській області депутат разом з дружиною намагалися привласнити 280 гектарів землі біля моря. Депутат обласної ради організував рейдерське захоплення земельних ділянок. Посадовець разом зі спільниками підробив документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрував ділянку на підставних осіб.

Нагадаємо, ексдиректор комунального підприємства з Херсона розтратив понад 700 тисяч гривень під час закупівлі ОСБ-плит. За результатами тендеру в січні 2023 року комунальне підприємство підписало договір з товариством з обмеженою відповідальністю про постачання 4 тисяч ОСБ-плит.

Раніше повідомлялося, що на Одещині двоє чиновників привласнили майже 400 тисяч гривень на закупівлі палива для ЗСУ. Посадовці Одеського квартирно-експлуатаційного управління разом з приватним підприємцем розробили схему привласнення пального, що призначалося українським військовим.

бюджетні кошти, кримінальне провадження, посадовець, розтрата, Херсонська ОВА

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER