До суду передають справу працівника військкомату з Одещини, який займався «наданням послуг» ухилянтам

Хабарництво в Білгород-Дністровському ТЦК

Завершилося розслідування щодо посадовця Білгород-Дністровського військкомату в Одеській області. Він налагодив схему виготовлення документів про нібито непридатність чоловіків до служби.

Про це розповіли в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

Працівник Білгород-Дністровського ТЦК пропонував декілька послуг для ухилянтів, кожна з яких мала свою вартість.

«За 2 тис. доларів США ділок робив «клієнтам» документи про визнання їх непридатними до військової служби, а за 3 тис. доларів США чоловіки могли ще й знятись з військового обліку», – розповіли деталі в ДБР.

Посадовця ТЦК затримали під час передачі 7 тисяч доларів. За цю суму коштів він обіцяв допомогти зняти з військового обліку трьох чоловіків. Наразі працівника військкомату відсторонили від посади та повідомили підозру про зловживання впливом. Якщо суд підтвердить вину посадовця, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Слід зазначити в Одесі правоохоронці затримали на хабарі командира відділення військової частини, який представлявся чоловікам посадовцем центру соціального комплектування.

Командир ввів в оману «потенційного клієнта» та отримав від нього гроші за виготовлення документів про безперешкодний перетин кордону. Псевдопрацівника військкомату затримали безпосередньо під час отримання грошей від чоловіка, який хотів уникнути мобілізації.

Командиру відділення військової частини оголосили підозру за фактом отримання хабаря службовою особою. Наразі його справа перебуває на розгляді суду, командиру загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, в столичному військкоматі під час війни «списали» понад два десятки офіцерів. В Печерському військкоматі за останні два роки без жодних причин списали з військового обліку щонайменше 24 офіцери запасу, які мали звання від молодшого лейтенанта до майора. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області працівник військкомату та поліцейський продавали «білі квитки» чоловікам. Працівник Роздільнянського районного Територіального центру комплектування на Одещині отримував  хабарі за ухилення військовозобов’язаних чоловіків від мобілізації. Затримали корупціонерів одразу після одержання грошей в сумі 7 тисяч доларів від потенційного ухилянта.

дбр, Одеські новини, посадовець, розслідування, ТЦК, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER