В столичному військкоматі під час війни «списали» понад два десятки офіцерів – розслідування

Порушення в київському військкоматі

Після повномасштабного вторгнення замість того, щоб стати на захист країни, деякі офіцери уникнули мобілізації та виїхали за межі України. В одному зі столичних ТЦК зняли з обліку понад двадцять військовослужбовців.

Про це йдеться в розслідуванні «Слідство.інфо», передає Nikcenter.

Зокрема, в Печерському військкоматі за останні два роки без жодних причин списали з військового обліку щонайменше 24 офіцери запасу, які мали звання від молодшого лейтенанта до майора.

Військова служба правопорядку виявила порушення в процедурі списання військовослужбовців, оскільки в особових справах не було обов’язкового документа – свідоцтва про хворобу.

За результатами перевірки правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо недбалого ставлення до військової служби. Аналогічні порушення виявили й в Голосіївському військкоматі.

Військових, які були на фронті та отримали поранення, дивує такий порядок речей, адже в реальності отримання бійцями довідки про непридатність є складною та тривалою процедурою.

За інформацією журналістів «Слідство.інфо», серед списаних з військового обліку в Печерському районі – Джуринський Олег Олександрович та Шойхеденко Олександр Валерійович, старший лейтенант Тараканов Дмитро Геннадійович та молодший лейтенант Бабков Данило Сергійович.

Журналісти зателефонували до військовослужбовців та задали запитання як їхні прізвища потрапили у список офіцерів знятих з обліку. Усі колишні офіцери запевняли, що їм нічого не відомо про цей випадок та рекомендували за усією інформацією звертатися до військкомату.

«Не зовсім розумію, що значить безпідставно. Я проходив медкомісію і за її результатами ухвалили рішення про те, що я непридатний для проходження військової служби і зняла мене з обліку», – розповів лейтенант у запасі Данило Бабков.

В Печерському військкоматі офіційний коментар щодо виявлених порушень відмовилися надавати, пояснюючи це тим, що у воєнний час вважають некоректним надавати будь-які коментарі з приводу діяльності Військової служби правопорядку.

Нагадаємо, посадовець Міноборони погорів на хабарі. Правоохоронці затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України на хабарі. Він саме намагався отримати 9 тисяч доларів США за незаконне оформлення документів про зняття військовозобов’язаного з військового обліку.

військкомат, військовий, облік, порушення, ТЦК

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER