Державі повернуть землі «Бузького Гарду» на Миколаївщині вартістю 77 мільйонів гривень

Незаконна приватизація Бузького Гарду

Жителі Миколаївської області незаконно приватизували земельні ділянки на території Національного природного парку «Бузький Гард». Землю використовували для сільського господарства.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Головне управління Держгеокадастру передало чотирьом мешканцям Миколаївської області земельні ділянки площею по 2 гектари кожна. Землі природно-заповідного фонду використовувалися для ведення сільського господарства.

«Внаслідок цих незаконних дій, особливо цінні землі природно-заповідного фонду загальною вибули з державної власності та були передані у приватну власність громадян під виглядом земель сільськогосподарського призначення», – розповіли в прокуратурі.

Прокуратурою подано позовну заяву про повернення державі 8 гектарів землі, що розташована в межах природного парку «Бузький Гард». Суд повністю задовольнив вимоги прокуратури та повернув в державну власність землі вартістю 77 мільйонів гривень. Наразі правоохоронці працюють над виконанням рішення суду.

Слід зазначити, це не перший випадок незаконної передачі земель заповідника. Зокрема, Олександрівська селищна рада виділила п’ятьом місцевим жителям 10 гектарів земель «Бузького Гарду». Вартість земельних ділянок склала 180 мільйонів гривень. Вознесенський міськрайонний суд повернув землі заповіднику.

До слова, Національний природний парк «Бузький Гард» офіційно заснували у 2009 році. Загальна площа його територій складає понад 6 тисяч гектарів. На території парку нараховується тисяча різновидів рослин та проживають 27 видів червонокнижних тварин.

Нагадаємо, через чиновницю Держгеокадастру парк «Бузький гард» втратив 23 га землі. Земельні ділянки національного природного парку «Бузький гард» на Миколаївщині незаконно передали у приватну власність. Причиною цього стала злочинна недбалість колишньої посадовиці Держгеокадастру.  В результаті дій посадовиці держава отримала 630 тисяч гривень збитків.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині незаконно передали в оренду землю вартістю мільйон гривень. Ліцей передав для обробітку підприємцю земельну ділянку, що перебувала в користуванні навчального закладу. Прокурори звернулися до суду. Адміністрація ліцею уклала незаконний договір про спільний обробіток землі з підприємцем.

миколаївська область, національний парк, порушення, приватизація, Прокуратура

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER