На Миколаївщині незаконно передали в оренду землю вартістю мільйон гривень

Незаконна оренда в Баштанському районі

Ліцей у Миколаївській області передав для обробітку підприємцю земельну ділянку, що перебувала в користуванні навчального закладу. Прокурори звернулися до суду.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

В Баштанському районі адміністрація місцевого ліцею уклала незаконний договір про спільний обробіток землі з підприємцем. Він отримав в користування земельну ділянку площею 36 гектарів, що перебувала на балансі Троїцько-Сафонівського ліцею.

«У січні 2023 року директором ліцею укладено договір про спільний обробіток земельної ділянки з підприємцем. Вивченням умов договору прокуратурою установлено, що він укладений сторонами з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Відповідно до вимог законодавства навчальний заклад не мав права передавати землю в оренду. Натомість підприємець фактично змінив цільове призначення ділянки та почав її використовувати в комерційних цілях.

Прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання недійсним договору про спільну діяльність з обробітку землі та зобов’язання підприємця повернути ділянку ліцею. Наразі суд лише розпочинає розгляд справи, остаточного рішення поки що немає.

Слід зазначити, махінації з землею відбулися і в Надбузькому професійному аграрному ліцеї на Миколаївщині. Навчальний заклад уклав з товариством з обмеженою відповідальністю договір про партнерство та співпрацю. Хоча, по факту це був договір оренди землі.

Товариство отримало в користування земельну ділянку площею 207 гектарів та вартістю понад 43 мільйони гривень. Миколаївська обласна прокуратура через суд вимагала розірвати договір про партнерство та співпрацю. Також за фактом незаконного використання землі товариством розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, на Одещині навчальному закладу повернули землі вартістю 20 мільйонів. Комунальний заклад «Дивізійський ліцей» в Одеській області передав земельну ділянку, що перебувала в його користуванні, фермерському господарству.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Миколаївщини вимагає повернути землі заповідника вартістю 15 мільйонів гривень. Казанківська селищна рада у Миколаївській області незаконно передала у приватну власність землі природно-заповідного фонду. Земельна ділянка входить до місцевого заказника «Лагодівський».

земельна ділянка, миколаївська область, обласна прокуратура, сільськогосподарські землі, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER