Чоловік колишньої посадовиці Одеської районної ради напередодні війни купив землю в Угорщині

Декларація Світлани Дєордієвої

Світлана Дєордієва до лютого 2022 року обіймала посаду заступниці голови Одеської районної ради. Чиновниця прозвітувала про свої доходи, подавши декларацію.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру декларацій, передає Nikcenter.

Чоловік Світлани Дєордієвої перед повномасштабним вторгненням став власником 3,5 гектарів землі в Угорщині. Придбання обійшлося йому у 2 мільйони 314 тисяч гривень Також він придбав автомобіль Skoda Superb 2018 року випуску за понад мільйон гривень.

Олександр Дєордієв не вперше купував земельні ділянки на території Угорщини. Зокрема, у 2021 році він також придбав 6 соток землі в сусідній країні. На той час покупка обійшлася чоловіку посадовиці в 1 мільйон 561 тисячу гривень.

Олександр Дєордієв вкладав сімейні гроші не лише в земельні ділянки, але й в акції. Так, у 2022 році він став власником 50 відсотків в угорському товаристві з обмеженою відповідальністю «Спірос кфт».

2021 рік був досить прибутковим для родини посадовиці Одеської районної ради, адже окрім земельних ділянок в Угорщині Олександр Дєордієв купив дві квартири в Одесі площею 77,8 та 128,2 квадратних метри, паркомісце та нежитлове приміщення. Окрім того, у 2021 році автопарк родини Дєордієвих поповнився Lexus RX 350 2011 року випуску.

В районній раді у 2022 році посадовиця заробила всього лиш 38 тисяч гривень. Значно більші доходи в її чоловіка. Олександр Дєордієв отримав зарплату в угорській компанії в сумі 385 тисяч гривень та допомогу від батька – 798 тисяч гривень. Допоміг свекор і своїй невістці та надав їй 262 тисячі гривень.

Варто додати, перед повномасштабним вторгненням Світлана Дєордієва достроково склала мандат та звільнилася з посади. Певний період вона працювала директором готелю «Брістоль», що належав скандальним одеським бізнесменам Борису Кауфману та Олександру Грановському.

Нагадаємо, сім’я заступника голови Одеської облради в перший рік повномасштабного вторгнення купила дві квартири у Греції. Заступник голови Одеської обласної ради Олександр Урбанський подав декларацію про доходи за 2022 рік. Дружина посадовця стала власницею одразу двох квартир за кордоном.

Раніше повідомлялося, що народний депутат орендує квартиру в Одесі за 84 тисячі гривень з удвічі меншими офіційними доходами. Артем Дмитрук полюбляє не вказувати в деклараціях автомобілі та нерухомість, якими користується. Нещодавно політика помітили на новому електрокарі.

декларації, земельна ділянка, нерухоме майно, Одеська районна рада, Одеські новини, посадовець

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER