НАЗК закрило доступ до декларації голови Одеської ОВА

Декларація Олега Кіпера

Національне агентство з питань запобігання корупції засекретило декларації за останні три роки керівника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера.

Про це повідомили в Центрі публічних розслідувань, передає Nikcenter.

Олег Кіпер прозвітував про свої доходи за 2021, 2022 та 2023 роки і як керівник прокуратури Києва, і як начальник Одеської ОВА. В обласній адміністрації намагалися прояснити ситуацію.

«Через те, що пан Кіпер був мобілізований до лав ЗСУ, НАЗК не оприлюднює його декларацію в публічний простір. Це заходи безпеки під час війни», – розповіла представниця голови ОВА Юлія Колтак.

Журналісти звернулися з запитом до Національного агентства з питань запобігання корупції, однак наразі відомство інформації щодо Олега Кіпера не надало.

Варто додати, що декларацію голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма НАЗК не засекречувало. Журналісти Nikcenter з’ясовували, що задекларував керівник обласної адміністрації.

У 2022 році Віталій Кім зробив коштовний подарунок своїй дружині Юлії Кім – годинник бренду Hublot, що вартує понад 400 тисяч гривень. Чималі суми зберігало подружжя на банківських рахунках – 95,5 тисяч доларів та 509 тисяч гривень. Деякі заощадження посадовець тримає в іспанському банку, їхня сума складає 143 тисячі євро.

В перший рік повномасштабного вторгнення Віталій Кім почав орендувати автомобіль Volkswagen Touareg R-Line в товариства «ПП МОНОЛИТ», що обійшлося чиновнику в 994 тисячі гривень. Сім’я родини голови Миколаївської ОВА продовжує користуватися автомобілями Mercedes-Benz E200 та SUBARU XV.

Також у 2022 році Віталій Кім заробив 930 тисяч гривень, його дружина Юлія Кім фактично отримувала мінімальну зарплату, працюючи в товаристві «Мисливець Миколаїв» з річним доходом 65,6 тисячі гривень. В березні 2022 року у власності дружини Віталія Кіма з’явилося 848 тисяч гривень в криптовалюті.

Нагадаємо, міський голова Одеси Геннадій Труханов задекларував свої статки за 2021 та 2022 рік. В мера з’явився вітчим, який подарував його матері 11 мільйонів гривень. На посаді мера за 2021 рік Геннадій Труханов заробив майже 278 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що відомо про нового очільника Одеської ОВА Кіпера. Pа часів Януковича його призначили заступником начальника одного з управлінь Генпрокуратури під керівництвом Віктора Пшонки. До цього ж, у 2014 році, експрокурор потрапив під закон про люстрацію і йому заборонили обіймати керівні посади.

декларації, НАЗК, Одеська ОВА, Одеські новини, Олег Кіпер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER