Ексголова Чернігівської обласної ВЛК переховував в квартирі мільйон доларів

Обшуки в голови Чернігівської ВЛК

В колишнього голови Чернігівської обласної військово-лікарської комісії правоохоронці провели обшуки. В його квартирі знайшли сотні тисяч доларів, походження яких посадовець не зміг пояснити.

Про це повідомили в Службі безпеки України, передає Nikcenter.

Обшуки проводились в межах розслідування кримінального провадження, однак ексголову ВЛК суд ще раніше відправив під варту без можливості внесення застави. Відомо, що до 2021 року підозрюваний обіймав посаду голови Чернігівської обласної військово-лікарської комісії.

Згодом в Службі безпеки України пояснили, що викрили в Чернігові масштабну схему ухилення від мобілізації та виїзду військовозобов’язаних закордон. Посадовець обіцяв чоловікам зняття з військового обліку та отримання фіктивних довідок про нібито непридатність до військової служби.

Підроблені документи дозволяли ухилянтам безперешкодно виїхати за межі України. Затримали посадовця «на гарячому» під час отримання чергового хабаря.

«Для реалізації оборудки фігурант діяв спільно з декількома діючими посадовцями обласних ВЛК та медичних установ. Співробітники СБУ задокументували злочини колишнього чиновника і затримали його у власному помешканні», – йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків вдома в голови ВЛК правоохоронці знайшли чималу суму в готівці – мільйон доларів та 22 тисячі євро. Також посадовець зберігав документи на декілька квартир та земельних ділянок.

Ексголові військово-лікарської комісії повідомили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу – прийняття хабаря службовою особою, перешкоджання діяльності ЗСУ та незаконному переправленні через державний кордон. Йому загрожує 10 років тюрми з конфіскацією майна. Також працівники СБУ встановлюють інших причетних до корупційної схеми.

Нагадаємо, в Одесі чоловіки отримували поштою готові висновки ВЛК. Троє мешканців вирішили заробити на військовозобов’язаних чоловіках, які хотіли уникнути мобілізації. Вони пропонували отримати пакет документів за певну суму. При цьому ухилянтам не потрібно було проходити військово-лікарську комісію.

Раніше повідомлялося, що на Хмельниччині член ВЛК вимагав у хворого військового хабар. До військово-лікарської комісії в Хмельницькій області звернувся військовослужбовець, який у зв’язку з хворобою хотів отримати довідку про непридатність. Проте, один з медиків погоджувався встановити діагноз лише за винагороду.

ВЛК, кримінальне провадження, обшук, СБУ, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER