На Хмельниччині член ВЛК вимагав у хворого військового хабар

Члена ВЛК на Хмельниччині впіймали на хабарі

До військово-лікарської комісії в Хмельницькій області звернувся військовослужбовець, який у зв’язку з хворобою хотів отримати довідку про непридатність. Проте, один з медиків погоджувався встановити діагноз лише за винагороду.

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, передає Nikcenter.

66-річний лікар заявив військовослужбовцю, що встановить діагноз лише у випадку отримання 1500 доларів. Після оплати грошової винагороди чоловіку пообіцяли надати довідку про обмежену придатність до військової служби на наступних пів року.

«Лікар сказав пацієнту залишити йому свою картку обстеження і медичного огляду та чекати дзвінка. Незадовго, 8 листопада 2023 року, підозрюваний зателефонував і повідомив, що документи готові», – йдеться в повідомленні спеціалізованої прокуратури.

Медик зустрівся з військовослужбовцем наступного дня. Правоохоронці затримали члена військово-лікарської комісії під час отримання хабаря.

Лікаря готуються відсторонити від посади та обрати запобіжний захід. Йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Варто додати, на неправомірній вигоді викрили посередника, який отримував гроші для працівника територіального центру соціального комплектування на Миколаївщині. 35-річний житель Миколаєва у змові з представником військкомату вимагав 8,5 тисячі доларів від чоловіка, якого викликали для проходження військово-лікарської комісії.

За грошову винагороду посередник обіцяв оформити документи про зняття з військового обліку через непридатність до несення військової служби. Зловмисника впіймали під час отримання хабаря.

Посереднику вручили підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, йому загрожує до восьми років ув’язнення. Наразі справу посередника передали до суду.

Нагадаємо, СБУ впіймала на корупції все керівництво районної ВЛК на Одещині. Масштабна схема ухилення від мобілізації успішно працювала тривалий час в Одеській області. Після проведеної перевірки правоохоронці з’ясували, що до схеми причетне все керівництво районної військово-лікарської комісії.

Раніше повідомлялося, що в Одесі голова лікарської комісії разом з двома спільниками організовувала ухилянтам «важкі хвороби». Голова лікарської комісії за винагороду виготовляла виписки з медичної карти амбулаторного хворого, в яких вказувала неправдивий діагноз.

військовий, ВЛК, корупція, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER