Сувеніри та каструлі по 100 доларів: в Одеській ОВА розповіли про підозрілі тендери

Недоцільні тендери в Одеській області

В п’ятницю 10 листопада в Одеській ОВА відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Представники обласної військової адміністрації разом з правоохоронцями та представниками громадськості обговорювали закупівлі в регіоні.

Про це повідомив голова ОВА Олег Кіпер, передає Nikcenter.

Комісія провела аналіз тендерів, оголошених нещодавно в громадах Одеської області. Щодо всіх підозрілих та недоцільних закупівель у воєнний час направлено листи до Державної аудиторської служби та поліції.

«Вкотре наголошуємо: перед усім – допомога ЗСУ! Виділення коштів на сувеніри, захмарні суми на ремонти перехресть та закупівля каструль по 3600 грн за одиницю – НЕДОПУСТИМІ!» – зазначив у своєму повідомленні Олег Кіпер.

Варто додати, не так давно при Одеській військовій адміністрації почала працювати робоча група «Прозорість та підзвітність». До неї увійшли представники Служби безпеки України, Національної поліції, прокуратури, а також Бюро економічної безпеки та НАБУ.

11 листопада під будівлею Одеської міської ради традиційно пройшла акція протесту. Люди виступили проти проведення закупівель, які є зараз не на часі. Окрім субот протестувальники виходять на акції і під час проведення сесій міської ради, намагаючись вмовити депутатів виконати їхні вимоги.

Через сумнівні закупівлі втратив посаду головний лікар “Одеського регіонального клінічного протипухлинного центра Одеської обласної ради”. В Одеській ОВА викликав підозри тендер проведений медичним закладом на закупівлю томографа.

Зокрема, клінічний протипухлинний центр підписав договір з компанією «Алконт-Сервіс» на суму 23 мільйони гривень. Компанія традиційно вигравала тендери, що проводилися медичним закладом. Хоча були й інші охочі взяти участь в закупівлі, тендер все ж провели лише з одним учасником.

Нагадаємо, на Одещині відремонтують дорогу за 78 млн гривень. Служба автомобільних доріг Одещини оголосила новий тендер на десятки мільйонів гривень. В установі планують провести капітальний ремонт дороги загального користування. Переможець повинен відремонтувати ділянку дороги місцевого значення О161320 /Р-55/ – Доброслав – /Обхід м.Одеси/.

Раніше повідомлялося, що на Одещині прокуратура втрутилася в закупівлю робіт з будівництва каналізації. Доброславська окружна прокуратура перешкодила зайвим витратам з бюджету 100 мільйонів гривень. Визирська сільська рада в Одеській області провела тендер з порушеннями.

закупівля, Одеська ОВА, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER