Понад мільйон на тротуари та зупинки: в Одесі група «Прозорість та підзвітність» виявила недоречні закупівлі

Робоча група "Прозорість та підзвітність" Одеської ОВА

В Одеській обласній військовій адміністрації знову відбулося засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Темою обговорення були нещодавні закупівлі, що оголошувалися на території регіону.

Про це повідомив голова ОВА Олег Кіпер, передає Nikcenter.

Члени робочої групи знайшли завищення цін, а також недоцільну витрату бюджетних коштів на ремонт зупинок та тротуарів. Ряд закупівель визнали марнотратними.

«Зокрема закупівлі по завищеним цінам в одній з громад: соку по 80 грн за літр, кураги по 550 за кілограм, курячого філе по 215 грн за кг, сметани 190 грн за кілограм та іншого», – йдеться в повідомленні Одеської ОВА.

Найбільш недоречною визнали закупівлю послуг з ремонту тротуарів, що обійшлося б бюджету в 750 тисяч гривень та облаштування зупинок за 600 тисяч гривень. За результатами засідання робочої групи матеріали направили правоохоронцям.

Варто додати, що саме під час цього засідання відбулося затримання голови Мологівської територіальної громади Білгород-Дністровського району Олега Німачука. Посадовця підозрюють в легалізації злочинних доходів та привласненні майна.

Працівники Служби безпеки вручили голові Мологівської ОТГ підозру прямо під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Після чого чиновника вивели для проведення слідчих дій.

Згодом правоохоронці пояснили, що голова сільської ради організував схему заволодіння землями рекреаційного призначення комунальної власності. Землю оформляли на підставних людей, після чого на підставі підроблених документів виводили земельні ділянки з державної власності.

Завдяки злочинній схемі голові громади вдалося привласнити 0,25 гектара на узбережжі лиману, які він планував продати за чималу суму підприємцю. Посадовець встиг отримати 3 тисячі доларів авансу за незаконну оборудку.

Нагадаємо, на Одещині скасували сумнівних тендерів на 350 мільйонів гривень. Робоча група «Прозорість та підзвітність» розпочала роботу при обласній військовій адміністрації в жовтні 2023 року. За цей період було перевірено три сотні закупівель, проведених громадами Одещини.

Раніше повідомлялося, що на Одещині витратять на утримання доріг 850 мільйонів гривень. Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила багатомільйонний тендер. У відомстві закупляють послуги з експлуатаційного утримання автомобільної дороги загального користування.

закупівля, Одеська ОВА, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER