На Одещині витратять на утримання доріг 850 мільйонів гривень

Тендери на ремонт доріг Одещини

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила багатомільйонний тендер. У відомстві закупляють послуги з експлуатаційного утримання автомобільної дороги загального користування державного значення Київ-Одеса.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Закупівлю проводять у форматі відкритих торгів з особливостями, що передбачає скорочені терміни проведення процедури. Тендер відбудеться навіть якщо в ньому візьме участь один учасник.

Аукціон запланований на 16 січня. За умовами закупівлі підрядник зобов’язується утримувати 192 кілометри доріг на Одещині до 31 грудня 2025 року. Переможцю тендеру виплатять з державного бюджету 857 мільйонів гривень.

Експлуатаційне утримання автомобільної дороги включатиме в себе очищення узбіч, ремонт дрібних ям і обмежувальних конструкцій, прибирання снігу та інші види ремонтів.

Слід зазначити, що не лише в Службі відновлення інфраструктури взялися за дороги у воєнний час, мільйонний тендер оголосила і Усатівська сільська рада Одеського району. За умовами закупівлі проведуть ремонт частини дороги та тротуару в селі Маринівка, а саме ремонтні роботи пройдуть лише на одній вулиці. Однак, детальний перелік робіт Усатівська сільська рада не вказала.

Підряд на ремонт дороги отримала компанія «ВІКБУД ЛТД». При цьому товариство є переможцем майже всіх закупівель, що оголошує сільська рада. Капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару обійшовся бюджету в 1 мільйон 87 тисяч гривень. Цікаво, що до повномасштабного вторгнення у Маринівці проживало лише 610 людей.

В суботу, 30 грудня, під Одеською мерією в черговий раз зібралися учасники акції проти необґрунтованих тендерів. На мітингу були присутні понад три сотні людей.

Нагадаємо, у Корабельному районі Миколаєва між повʼязаними підрядниками розділили 33 мільйони на ремонт доріг. При цьому всі вони заклали різні ціни на асфальтобетон, які виявилися найвищими серед дорожніх тендерів у місті в першому півріччі 2023 року.

Раніше повідомлялося, що фірма «Миколаївмагістраль» Сергія Шульгача отримала від «Агенції місцевих доріг» контракт вартістю 617 млн грн на утримання місцевих доріг Миколаївщини. 261 млн грн передбачено на поточний рік, ще 356 мільйонів – на наступний. Саме «Миколаївмагістраль» взяла на себе відповідальність за експлуатаційне утримання понад трьох тисяч кілометрів обласних та районних доріг.

закупівля, Одеські новини, ремонт доріг, ремонтні роботи, Служба відновлення інфраструктури, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER