Понад 4 мільйони доходу дружини та доларові заощадження: Сєнкевич подав декларацію

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич задекларував, що його дружина заробила у 2021 році майже 4,3 млн грн. Сам мер Миколаєва отримав того року 700 тис. грн зарплати.

Про це свідчить його нещодавно оприлюднена декларація про доходи та майно за 2021 рік, повідомляє Nikcenter.

Дружина міського голови Катерина Сєнкевич отримала 4,2 млн грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. 

Ще 103 тис. грн вона заробила в компанії “ЕФ ЕФ ДАБЛ Ю МИКОЛАЇВ”, кінцевим бенефіціаром якої вона є. Примітно, що в 2021 році ця фірма відзвітувала податковій про збиток в розмірі майже 1 мільйон гривень, як свідчать дані системи Youcontrol. Натомість вже наступного року дохід компанії склав 7,2 млн грн.

В декларації також вказано, що Катерина Сєнкевич має значні збереження: 90 тис. доларів готівкою, а також 153 тис. грн на банківських рахунках.

Нового майна у сім’ї мера офіційно не з’явилося. Олександр Сєнкевич володіє земельними ділянками в Миколаєві загальною площею 2 тис. кв м  і двома квартирами в Миколаєві. Також в наразі окупованій Новій Каховці Херсонської області в них залишаються земельна ділянка, комплекс споруд, а також квартира.

Як і в попередні кілька років, дружина мера орендувала автомобіль VOLVO XC90 2018 року випуску у компанії “Леда”, яка належить її матері Ірині Олєнніковій. Вартість оренди авто протягом 2021 року склала 216 тис. грн. 

Нагадаємо, у міській раді Миколаєва відмовлялися надавати журналістам інформацію про заробітну плату мера Сєнкевича та його заступників. Отримати її вдалося лише після відповідного рішення суду.

Протягом 2022 року міський голова отримував фіксовану премію, яка складала 15-32 тис. грн. Однак рішення про його преміювання винесли на рогляд депутатів лише навесні 2023 року. Якщо ж очільник Миколаєва самостійно встановлював собі розмір премії, – то це може свідчити про порушення антикорупційного законодавства.

декларації, Миколаївська міська рада, Сєнкевич


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER